Thursday, 2 January 2014

Jacket for the little man - Neuletakki pikkumiehelle

Still no proper photos of the owly-thingies, so let's do something different.
I cannot resist knitting jackets for my son. I think they are practical and soft and he likes wearing them, so what's not to like...

This one is a breeze to make, plus it is a free pattern, which makes it even more tempting. I think this is universally appealing to both boys and girls as the design can be varied with different buttons and with a choice of yarn. My choice was a soft wool - alpaca blend in natural heathered light brown.

Pattern: Cascade by Raya Budrewich
Yarn: Garnstudio DROPS Nepal in #618
Needles: 5mm

Vielä saa odottaa kirkkaampaa päivää jotta saisi otettua pätevät kuvat pöllöneuleista, joten tähän väliin neuletakki jonka tein nuorimmaiselle. Pikkumiehelle on niin mukava neuloa kun vaatteet on vielä toistaiseksi suhteellisen pieniä, eli nopeita toteuttaa. Ja täytyyhän sitä muutama neuletakki himoneulojan lapsella olla. Kun pikku-ukko vielä viihtyy hyvin näissä neuleissa (onhan ne mukavan pehmeitä ja lämpöisiä, joten miksei viihtyisi) niin mikäs tässä on neuloessa. Cascade on ollut Ravelry-jonossa jokusen vuoden, ja onneksi muistin sen nyt. Tuli nopeasti neulottu ja oikein kiva takki. Tämä sopii mielestäni hyvin sekä pojille että tytöille. Malli on  varsin neutraali ja variaatiota saa sitten lankavalinnalla ja napeilla. Niin, ja garnstudion Nepalhan on jo hyväksi aiemminkin todettu lanka. Kuohkea alpakka-villasekoitelanka, joka kestää hyvin nyppyyntymättä ja on lämmin ja pehmeä. Kiva malli neuloa, pitää neuloa toistekin!

6 comments:

Sigrun said...

Nice jacket :) Happy new year :)

Jaana said...

Cascade on myös yksi minun suosikeistani, ja sopii hyvin sekä tytöille että pojille! Ehdottomasti neulon vielä uudelleenkin.

berenike said...

So cute! I love that leaf motif!

Emma said...

Söpönen takki, toimii tosiaan hyvin sekä tytöllä että pojalla :) Neulojan lapsilla PITÄIS tosiaan olla useampikin villatakki, täällä mennään periaatteella suutarin lapsella ei ole kenkiä :D

A-L said...

Sigrun: thank you. Happy new year to you as well!

Jaana: tämä oli ensimmäinen kerta kunkyseisen ohjeen neuloin ja tykästyin minäkin siihen kovasti. Hyvä malli!

Berenike: Thank you! I like it as well, think that it makes this jacket somehow special.

Emma: haha:-) niin se taitaa isommilla lapsilla olla tässäkin perheessä. Olen ajatellut (sillähän se homma hoituu kun ajattelee...) pidentää vanhimman tyttären neulepaidan hihoja jo lähes vuoden. Hiukan sieppaa aina kun neiti vetää paidan päälleen ja kohta hihat on enää kyynärpää mittaiset... Että neulojan lapsi ja kaikkea... haha! Pitänee tehdä ryhtiliike.

ArualMaria said...

Söpö!