Sunday, 26 January 2014

Enchanted Mesa - Retale

Finally photos of my enchanted mesa sweater, that I finished already before xmas. It was such a joy to knit!! (btw. the photos are so dark that if you want to see something, please click them larger...)

Let's face it, it IS a funny looking sweater that has a very special kind of fit....  to put it nicely. But: it is a great stash-buster and I chose all the best lace yarns that were left from my shawl projects. I used the yarns doubled and in different combinations to achieve the right  colour and texture combinations that sang to me, and I really love the finished surface.

It is true that this is no classic well-fitting sweater but it does have this enchanted quality to it.. so weird but wonderful somehow.


Pattern: Enchanted Mesa by Stephen West
Needles: 4,5mm
Yarns used: Malabrigo lace, Garnstudio drops lace, Posh yarn Eva, Garnstudio Drops Alpaca, Rowan Kidsilk night, Noro Kureyon sock, Madil Kid-seta, Posh yarn Lucia 

Vihdoin kuvia jo ennen joulua neulomastani retaleesta, (kannattaa klikata kuvia isommaksi, näyttävät niin kovin valottomilta pienessä koossa....) oikealta nimeltään Enchanted Mesa. Tämä on taas niitä neuleita jotka on pakko neuloa. Neuloin suurimman osan luennoilla ja että oli kivaa miettiä näitä lankayhdistelmiä ja päästä käyttämään kaikkia huivilankojen jämiä yhdessä samaan projektiin. Ihanaa neulottavaa. Malli on vähintäänkin mielenkiintoinen, ei sitä istuvaksi voi sanoa hyvällä tahdollakaan, mutta silti jotenkin tosi vinkeä tapaus koko retale.

Versioni värisävyiksi valikoituivat ihanaiset sammaleiset vihreät, murretut marjanpunaiset ja neutraalimmat ruskean ja beigen sävyt. Neule tuntuu ihanalta päällä! (ja miksei tuntuisi kun langat ovat alpakkaa, silkkiä, kashmiria, kid-mohairia ja merinoa... voi luoja miten pehmoinen neule) ja lankojen ansiosta neulos laskeutuu nätisti...    

Jos nyt jotain kritiikkiä mallista pitäis sanoa, niin kuten kuvista näkyy, ei tätä paitaa ole tehty käsien nostelua varten! Ei silti, tykkään ihan mahdottomasti!

14 comments:

Soile said...

Sulla on tuo värien yhdistely onnistunut oikein hienosti, näyttää tosi hienolle. Ja onneksi niitä käsiä nyt harvemmin tarttee ojossa pitää :)

Jaana said...

Ihana! Värit sopivat yhteen niin kauniisti! Minä taitaisin tehdä ihan yksivärisenä, kun en osaa yhdistellä värejä ollenkaan...:)

berenike said...

Simply perfect! I've been looking at that pattern for a while now and I just wouldn't be able to come up with such an amazing colour combo you've done there! Gorgeous!

outi said...

Ihastelin kuvia jo illalla Ravelryssä. Aivan ihana hulmu!

Satu said...

Ihan huikean ihana, suloinen lerpake! Hei vaan sivukujilta :)

Jokke said...

Mitä lerpakkeempi sen parempi, minun mielestä! Ihana.

A-L said...

Soile: kiitos. Ehdottomasti parasta olikin valita lankoja... niih, ei sitä aina onneksi mennä posotella kädet viuhtoen. Ja haitanneeko tuo jos vähän paita nousee:-)

Jaana: Värit on ihania! kannattaa yhdistellä ihan mutu tunteella ni hyvä tulee.

Berenike: Thank you! it helps when one has a quite limited colour-palette when knitting lace shawls... that way the left-over yarn is automatically colour coordinated.

Outi: kiitos.

Satu: hei vaan sivukujille:-) on se aika härpäke.

Jokke: Kiitos. ehkä tän kuuluukin olla melkoinen retale...

Paula said...

On tuo vaan ihan omanlaisensa, ihana! Nyt rupeaa kyllä tuntumaan että harrasteet saa jäädä vähäks aikaa kun ei ne pakolliset työt niiden avulla edisty. Mutta kyllä tuon vielä tämän vuoden aikana teen!

Emma said...

Se on sitten pidettävä kädet siveästi alhaalla tässä paidassa :D Mutta on se kyllä hieno!

A-L said...

Paula: juu niitä pakollisia kyllä riittäis itse kullekin (nimim. kahden vuosikurssin kevään opinnot menossa samaan aikaan...) Mutta ainahan voi rentoutua "ihanilla" luennoilla vaikka Mesan parissa;-)

Emma: kiitos! Onneksi olen luonteeltani valmiiksi todella rauhallinen.... (not)

ArualMaria said...

Hieno! Tuo on kyllä jännä malli ja on tosi monennäköisiä toteutuksia. Täytyy varmaan itsekin joskus neuloa.

A-L said...

ArualMaria: tuo on kyllä ihan lyömättömän hauskaa neulottavaa. Varsinkin se värien ja lankojen valitseminen. Mukavan vapauttavaa!

Nuuskis said...

Tämä paita muistui jostain syystä tänään mieleeni ja oli pakko palata ihailemaan sitä :) On tää malli kyllä ihan mahtava! Ihanan veikeä! <3

A-L said...

Nuuskis: ja lisäksi ihan hillittömän hauskaa neulottavaa! eli monen plussan pusero (saa jämälangat käyttöön, saa suunnitella väriyhdistelmia, nopeeta neulomista; esimerkiksi luennoille! , ja lopputuloksena takuu-uniikki neule.) eli hop-hop: neulomaan!!