Sunday, 19 January 2014

Cold - Kylmää

brrr... it's cold. Oh so cold. Too cold for me (I'm obviously not like most Finns , who enjoy this crisp, insane weather. For me - anything colder than -10 is just too cold)
Still - it is beautiful...
 Järjettömän kylmä! Siis nyt ne kaikki jotka toivoivat "kunnon talvea" niin tätäkö tarkoititte? -15 joka päivä ja koko ajan on kylmä ja näpit sinisenä. (eikä ole pukeutumiskysymys. Haluaisin tietää kuinka paljon vaatetta on sitä "oikeaa pukeutumista" kun itselläni on 4 pitkähihaista paitaa päällekkäin: silkkiä ja merinoa, ja siihen päälle takit, tumput, huivit ja myssy - kaikki villaa. ja silti ihan jäässä koko ajan.) Ei silti - on siellä ihan nättiä nyt kun satoi pari senttiä luntakin.....

I'm trying something different. Found this gorgeous japanese crochet book with lots of vintage (French) patterns. It's such a fun to experiment with the various crochet motives. I have a masterplan to complete. Stay tuned.

Kunnan kirjasto on muuten loistopaikka. Sieltä löysin suomennetun japanilaisen virkkauskirjan, jossa on ihastuttavia vanhoja (ranskalaisia) virkkausmalleja. Tartuin koukkuun ennen kuin ehdin kunnolla ajatella mitä olin tekemässä ja nyt on masterplän valmiina, johon virkkailen erinäisiä malleja tuosta kirjasta. Ihanaa!

3 comments:

berenike said...

I'm enjoying the crisp winter days this year, probably some kind of momentary mental thing :D That crochet lace is looking good, libraries do surprise always once in a while!

Sigrun said...

I will stay tuned, this sound's interesting :)

A-L said...

berenike: I so wish I could feel like you about the winter! I absolutely loath the cold days and the seemingly ever-lasting darkness... But: It is getting better, summer is coming one day. Like every year;-)

Sigrun: Might take some time - like my crochet projects normally do... but at least now I'm feeling pretty enthusiastic about my idea. Let's see what happens.