Monday, 9 January 2012

Here comes the Son - Poika tuli

Our son arrived on January 6th in a great hurry, in just 1,5 hours.
He's 52cm and 3370g - a big boy in our family standards. (all the girls have been under 3oo0g/ each)
It's such a wonder just to hold him and I could keep on watching him all day and night long (ok - at night time I'm sort of forced to, because he so far prefers not to sleep at night. I hope time will cure that habit)

I had planned to blog about something else, but just now all I can think about is our tiny new family member. Just wanted to let you know that everything is ok here - and you can expect a some serious parade of knitted baby items showed here in this blog in near future...
Pieni poikamme syntyi varsin vauhdikkaasti loppiaisena - eli 6.1.2012. Synnytys käynnistettiin kalvojen puhkaisulla raskaus hepatogestoosin takia ja synnytys eteni niin vauhdilla - että jo 1,5 tunnin synnytyksen jälkeen pieni poika makoili rintani päällä. Strategiset mitat olivat meidän perheen lapselle isot : 52cm ja 3370g (kaikki tytöt ovat painaneet alle 3kiloa syntyessään)

Kotiuduimme eilen ja vauva-arki on alkanut mukavan pehmeästi. Kiitos miehen isyysloman ja koulujen & eskarin alun. Vielä neljännenkin lapsen kohdalla ei voi kuin ihmetellä ihmisenalun pienuutta ja kuinka suloinen ja avuton pieni on. (olin alunperin ajatellut ihan erilaista blogipostausta - mutta ajatukset ovat niin tehokkaasti uudessa perheenjäsenessä että jätetään ne neulomukset sitten toiseen kertaan. Nyt on mallikin jonka päällä esitellä vauvaneuleita;-)

6 comments:

Altocumulus said...

Onnea, suloinen vauva!

Solveig said...

Paljon onnea teille kaikille! Rauhallisia vauvapäiviä. Olkoon poikanne iloksi.

Sigrun said...

Congratulations!!! He is so gorgeous and I am so glad that everything is ok :)

Emma said...

Paljon onnea koko perheelle, niin suloinen pikkuveli :)

A-L said...

Thank you:-) Kiitos!

Wollgut said...

Congratulations--however belatedly--to your gorgeous, precious, wonderful baby boy! I'm so happy for you that everything went well and everyone is healthy and happy!