Sunday, 15 January 2012

Baby things - Vauvajutskia

How time flies with a small baby! Has to have something to do with the utter lack of any kind of sleeping pattern. Last night was already a very good one - Junior woke up only 3 times - which is excellent for a week old (at least that's how I see it) . Promised to show some baby knits last time so here we go...

Aika tuntuu muuttavan muotoaan kun taloon tulee vauva. Päivärytmi katoaa ja unirytmi vaihtelee päivästä toiseen. Tosin viime yö meni jo oikein hienosti. Pikkuveli heräsi vain kolme kertaa koko yönä. Tankkaamaan maitobaarista ja sitten takaisin nukkumaan. Aivan loistavaa! (tällaista ei ennen ole tässä taloudessa nähty - siis että vauva nukkuukin! ihanaa:-)
Mutta nyt niitä lupaamiani vauvaneuleita. Aloitetaan pienistä lapasista, sukista ja myssystä.
Pattern: Aviatrix by Justine Turner (newborn size)
Yarn: Sirdar Snuggly white whispers
Needles: 2,5mm & 2,75mm

I knitted this already in June, but somehow it had got ugly stains on top of the hat somewhere between the July and now, (mystery stains that did not come off although I tried everything on them) so I crocheted a couple of stars/flowers and attached them on top of the stains. Looks quite ziggy stardust now - eh? Pattern is great - btw - it fits perfectly.
Tämän neuloin jo kesäkuussa, mutta jotenkin hattu oli onnistunut saamaan pari sitkeää tahraa jostain (täysi mysteeri mistä ne tahrat tuli ja mitä ihmeen ainetta hattuun oli osunut kun mikään pesuaine/tahranpoistaja ei niihin tehonnut...) joten päädyin virkkaamaan niiden peitoksi pari keltaista tähteä (on ne tähtiä kun poika on kyseessä - vaikka ne ehkä vähän näyttääkin kukilta...) ja nyt hattu on taas ihan käyttökelpoinen. Hyvä malli muuten. Istuu nätisti päähän.

Pattern: none really(=mine) - Owl mitts for baby / omasta päästä: Pöllölapaset
Yarns: Garnstudio Drops Baby alpaca silk in off white and Debbie Bliss Baby Cashmerino (oddments of scrap yarn for the owl/ langanloppuja pöllön silmiksi ja nokaksi)
Needles: 2mm

I also knitted scratch mittens as babies tend to have really sharp fingernails and you cannot cut them in the first 2-3 weeks so in my experience it is good to cover those little hands somehow. Also - those little hands and feet tend to get really cold in the beginning and mitts + socks are definitely needed.

I had no pattern when knitting these. Important thing is to make the cuff snug enough so that the mitts stay put. When I had done with the knitting I got an idea to make them look like owls, and added a couple of crocheted eyes and top stitched beak. (although now that I look at these photos - maybe they look more like seagulls?) Really happy how these turned out.
Neuloin myös pikkulapaset kylmien sormien lämmöksi. Vauvoillahan tuppaavat varpaat ja sormet menemään aluksi ihan sinisiksi asti kun ääreisverenkierto toimii hiukan heikosti ja ainakin tytöillä villasukat ja lapaset on toimineet sisälläkin tosi hyvin. Ja lapaset on hyvät myös siinä ettei vauva raavi vahingossa naamaansa naarmuille, kun kynnet usein ovat jo heti alkuun tosi terävät, mutta niitä ei saa leikata ennenkuin vauva on 2-3viikkoa vanha.

Eli täysin tarpeeseen neulotut pikulapaset, joista muovautui pöllölapaset kun lisäsin niihin virkatut silmät ja silmukkapistoin ommellun nokan. (vaikka nyt kun katselen kuvia niin näyttävät melkein enemmän merilokeilta kuin pöllöiltä) Tykkään näistä kovasti. Ja pysyvät oikeasti jopa käsissä, kun ranneresori on tarpeeksi tiukka.


And for the last but not least the Finnish baby classic: Junasukat (train socks)
These stay on really well. They are a bit comical looking but very practical.
Pattern: Junasukat by Kerttu Latvala
Yarn: Debbie Bliss Baby Cashmerino
Needles: 2,5mm

Vimppana tällä kertaa suomalainen klassikko: Junasukat. Kerrankin sukat jotka pysyy hyvin jalassa! Neuloin nämä hieman ohjetta pienemmiksi (eli loin 36silmukkaa 40 sijaan - ja sukan terä on yhden raidan originaalimallia lyhyempi) Ihan loistavat vauvansukat!

2 comments:

Emma said...

Kivoja pikkuneuleita, ihan vauvakuume iskee :D Meidänkin tytöllä oli varmaan kaks ekaa elinkuukautta jatkuvasti tumput (tai sukat!) käsissä :P

Sigrun said...

Love the mitts, they are so cute :) Can you pm me on ravelry, I need some informations ;)