Friday, 27 January 2012

That Thingy - Jutskelo jutska

So I knitted Celestine. This is one weird knitting project! And still - as soon as I laid my eyes on it I knew I would knit it. It is not practical. You cannot wear it - it won't bring warmth to anyone... but it looks so funny! Celestine also has a tendency to make people start playing and toying with it. (everyone who's seen it starts almost immediately throwing it to the air etc... Funny that too)


Pattern: Celestine by Norah Gaughan
Yarn: Wendy Emu superwash DK
Needles: 2,5mm

Miten tätä nyt kuvailisi: se on joku jutska. Niinkuin jutskelo jutska. Sillä ei voi tehdä mitään järkevää - eikä sitä voi pukea päälle, eikä se lämmitä jne... Mutta jokin Celestinessä on pakko olla koska heti kun näin sen Ravelryssä ajattelin että se pitää neuloa.
Ja onhan se aika erikoisen näköinen tapaus. Voisi mennä vaikka vauvan lelusta myöhemmin. Toistaiseksi saa koristaa pinnasänkyä. Mikään nopea neulomushan tämä ei ole - neulotaan 12 kartiota ja täytetään koko hommeli ja viimeisen kartion neulominen onkin sitten sellaista vääntämistä että... Mutta toisaalta Celestine selkeästi tuo lapsen esiin jokaisessa meistä - toistaiseksi kaikki, jotka ovat sen nähneet, ovat alkaneet lähes heti heitellä sitä ilmaan ja pyöritelleet käsissään jne... Oiva stressilelu siis?

Niin ja tämä on sitten kaheleiden aakkoshaasteen C-neule. (toinen C-neule, eli Clockwork huivi, odottaa vielä valokuvaajaa... Pitänee pyytää mies apuun kun vakikuvaajani on ollut tolkuttoman laiska viimeaikoina (hmmm.. siis minä itse. öh)

2 comments:

Altocumulus said...

Hieno jutska! Tuohon ois kätsä upottaa niitä lankoja, joita ei muuten neulo... Ja varmasti lapset tykkäis myös.

A-L said...

Altocumulus: juu tuonhan vois tehdä jämälangoista niin että vaikka jokainen kartio olis eri värinen. Vois tulla aika vinkeen näkönen!