Monday, 30 January 2012

C is for Clockwork - C kuin Clockwork

Finally photos! And look at the light - it's the sun. Yep - the time for miracles is not over!

My letter C challenge knits have been Celestine (shown in my last blog post) , Clockwork shawl and Cheesy hat (will show that a bit later on) . Out of these three the Clockwork shawl is my absolute favourite. It is big enough and wonderfully warm. I used yarn with sequins on it and it does bring a nice sparkle to the shawl. Not overtly glitzy - but just a bit of glimmer. Like it a lot.Pattern: Clockwork by Stephen West
Yarns:Marks & Kattens Fame Trend Paljett in #685 (MC) and Garnstudio DROPS Alpaca in #Green mix (CC)
Needles: 4mm
LinkkiHei vihdoin valokuvia - ja katsokaa valaistusta: se ON aurinko!! Ihanaa ja ihmeellistä - tuntuu nimittäin että tässä on saanut taapertaa talven harmaudessa jo ihan tarpeeksi kauan.

Esittelyvuorossa tänään toinen Kahelien aakkoshaasteen C-neuleista - Clockwork huivi, joka on ehdoton suosikkini näistä kolmesta c-alkuisesta neuleesta jotka aloitin joulukuussa. (ne muut on viimekerralla esitelty Celestine, ja viimeisin Cheesy- pipo, jonka kaveriksi neuloin sormikkaat. Ne sitten joku toinen kerta täällä nähtävillä kuvien kera)

Mutta Clockwork. Taas yksinkertainen, mutta todella kiva neulemalli Stephen Westiltä. Huivi on ihanan pehmoinen ja lämmin näistä langoista toteutettuna. Kokeilin nyt ekaa kertaa ikinä paljettilankaa (joka oli täysi heräteostos Lankamaailmasta viime lokakuussa, kun olin juuri palauttanut töihin asiakkaan läppärin ja päätin vierailla ensi kertaa kyseisessä kaupassa - ja astelin ulos kaupasta valtaisan lankasaaliin kanssa.... koska pitihän se läppärin puuttuva paino nyt jollain kompensoida - eh...)

Joka tapauksessa tykkään lopputuloksesta. Monesti nuo paljettilangat näyttää todella korneilta (ja varsinkin ne Novitan Crystalit ja mitä niitä nyt on... ne ei ihan istu omaan makuun ) mutta tällä tavalla raidoitettuna toisen langan kanssa pieni kimallus näyttääkin ihan hauskalta.
I've also been sewing a bit. This is my new tunique that I made while Junior was taking a longish nap. The pattern is once again from Yoshiko Tsukiori book. And the result reminds me a bit of Gudruns clothes. Love the fabric - the pattern is maybe a bit too roomy but it is very comfortable to wear. Especially now when I'm mostly just at home taking care of the baby and doing domestic things...

On tässä kuulkaas tullut ommeltuakin Pitkästä Aikaa. Kun pikkumies nukkuu, niin siinä jääkin ihan yllättäen aikaa tehdä vaikka mitä. Joten sain vihdoin leikattua ja ommeltua tämän tunikan (malli otettu taas kerran Yoshiko Tsukiorin kirjasta)
Modasin mallin aika paljon originaalia lyhyemmäksi (koska mekossa olisi hiukan hankala imettää - tunika sen sijaan... no homma vaan toimii paljon paremmin) ja tykkään kyllä lopputuloksesta, mitä nyt se on ehkä vähän liian väljä. (jos tekisin mallin uudelleen jättäisin selän laskokset kokonaan pois. Olis paljo parempi sillee...)

No joka tapauksessa tämä on aivan ihanan mukava päällä - ja kun kuosi on mieleen , niin mikäs tätä on pitäessä.

1 comment: