Thursday, 2 February 2012

brr... Cold - Kylmää!

It's freezing out there. -22 Celsius at the moment. That is WAY too cold to go out with the baby.... So I'm staying inside - happily knitting mittens for my girls. The oldest 2 announced yesterday that their fingers are getting "a bit cold" (=are almost numb) and could I knit warm mittens for them. Sure I can. I just doubt if I get them ready in time... (this cold weather front is supposed to stay on top of Finland for the next week or so... maybe 1 pair of mittens is manageable(?)) But I do my damnest to get them done.

Ulkona on pirun kylmä. Aivan liian kylmä. (ja kyllä - tiedän että Itä-Suomessa vasta kylmä onkin, mutta onneksi ei tarvitse ihan niitä pakkaslukemia täällä ruuhkasuomessa katsella....) Eilen kaksi vanhinta tytärtä ilmoitti, että nyt menee vähän kylmäksi sormet noissa Goretex hanskoissa, että voisinko neuloa heille lämpimät lapaset.
(nuorin neiti kehui että ei oo kylmä kun hänellä on tuplatuplat, ja nyt kaikki haluaa lapaset)

No tietysti pitää neuloa, kun pyydetään, joten koitan neuloa niin nopeasti kuin pystyn kirjoneulelapasia näin aluksi vanhimmalle. Ja sen jälkeen sitten joko tuplatuplat tai kirjoneuletumput eskarilaiselle. Kiirettä pitää, jotta saisin ne vielä ajallaan lämmittämään neitokaisten jäisiä sormia. Kylmää on luvattu vielä ainakin viikon verran...


Jotain valmistakin on kuitenkin näyttää:

Something finished as well - Cheeky hat & thick gloves for yours truly.
Pattern: Cheeky by Sarah Stanfield
Yarn: Laines du Nord Kiddy Print (kid mohair) & thin black mystery wool
Needles: 4mm

I knitted the hat without any modifications - despite the comments from other knitters that the hat is going to be HUGE if knitted as instructed. Well - I probably have a huge head as well, as the hat is only slightly big. Totally wearable. And very warm:-)

I also knitted gloves to go with the hat. (and actually the reason why I made both - the hat & gloves is that I weaved a scarf before xmas at the Uni that uses the same yarns... so now I have a matching set! That is - as soon as I get myself to the Uni to pick up my scarf there...)
Pattern: None. I managed to make these a bit too big at first - so I threw them to dryer (after getting them damp) and I let them shrink just a bit in the dryer. Now they are little felted and fit great and are really nice and warm.
Yarns: as above with cheeky
Needles: 5mm dpns

Cheekyn neuloin ilman mitään modauksia, vaikka huomasinkin Ravelrya lueskellessani, että monet huomauttivat piposta tulevan valtaisa jos sen neuloo ohjeen mukaan. Ehkä pääni on sitten vain todella iso , sillä mitään valtaisaa en todellakaan saanut aikaiseksi (ja neuletiheyskin täsmäsi pilkulleen ohjeen kanssa!) vaan pipo on ihan aavistuksen löysä - mikä on vain ihan mukava juttu. Oikein lämmin myssy tuli.

Neuloin Cheekylle kaveriksi hanskat. Siis kerrankin oikein sormikkaat! Oikeastaan neuloin nämä molemmat, koska kun olin kutonut kangaspuilla huivin, jäi lankoja yli juuri sen verran että päätin tehdä niistä lisää asusteita - ja nyt onkin koko pipo+huivi+hanskat-setti valmiina. (Tosin huivi on vielä yliopistolla - mutta koitan saada sen haettua sieltä lähiaikoina... kun vain saan aikaiseksi lähteä suhaamaan julkisilla pojan kanssa stadin suuntaan)
Sormikkaista tuli aluksi hiukan liian isot, mutta kastelin ne ja heitin kuivuriin muutamaksi hetkeksi, jotta huopuivat pikkasen. Ja nyt ne onkin aivan ihanan tiiviit ja pörröiset ja todella lämpimät! (eikä tuulikaan mene läpi samalla tavalla kuin ennen kuivurikäsittelyä. )

Nyt takaisin neulomaan niitä kirjoneulelapasia. Ja sitten neuvolaan kuulemaan kuinka paljon poitsu on kasvanut parissa viikossa. Tänään ikää 4vko...

2 comments:

Emma said...

Hauskan pörheät :) Meillä on tällä viikolla ollut joka aamu mittarissa yli kolmekymppiä...

A-L said...

Emma: hui ugh! Tosiaan onneksi täällä ei ole ihan noin kylmä sentään. Tämäkin on jo sellaista arktista meininkiä että jään suosiolla sisälle....:-)