Thursday, 23 February 2012

Handspun yarn - Käsinkehrättyä lankaa

Yes. I made it! I managed to spin my own yarn with my old spinning wheel. It was not easy - let me assure you - but in the end I started getting into the flow.... So nice when that happened.

Hei mä osasin!!! Sain aikaiseksi ihan oikeaa lankaa. Niin että kyllä sitkeys (jääräpäisyys?) palkitaan rukkiongelmista huolimatta...

Blue yarn : Merino fibre from Natural Dye studio, colour: "indigo"
There is approx 65meters of yarn/ 80g. Yarn is very uneven (thick and thin;-), and is seriously over-twisted....Still: my first ever yarn with my own spinning wheel.

Sininen lanka: Merinokuitu Datural Dye studiolta, värinä "indigo"
Valmista lankaa n.65m/80g ja lanka on kaikkea muuta kuin tasaista. Sekään ei haittaa niin paljon kuin tuo paikoittainen ylikierteisyys. En oikein tajunnut kuinka lankaa pitäisi kerrata rukilla ja kun jo kertaamattomat langat oli ylikierteellä ja siitä sitten rukkia kiroten lähdin kertaamaan - niin ylikierteistähän siitä tuli. Siltikin : ensimmäinen itse rukilla kehrätty lanka!!
Pink Yarn: 50%merino/50% Tencel fibre from Natural Dye Studio, colour: "barbie"
I ended up with 225m of 2ply yarn/100g . Notice the twist? It is so much better than with the blue yarn. (which proves that you actually do get better with practice!)

Vaaleanpunainen lanka: 50%merino/ 50% Tencel kuitu Natural Dye Studiolta, väri osuvasti "Barbie" Tämä oli aivan ihanaa kehrättävää tuon hieman huopuneen merinon jälkeen. Kuitu suorastaan soljui puolalle! Ja lankaa sain aikaiseksi 225 metriä (/100g) . Lanka on 2-säikeistä kuten sininenkin yritelmä - mutta tällä kertaa kertaaminenkin onnistui sujuvasti. Tästä langasta olen jopa hiukan ylpeä: hei mä tein itse lankaa!!

And now I'm working on some beautiful shetland fibre. It is very stretchy and spins easily. Love it. I'm probably making it into 2-ply as well. But still need to spin the 2nd half into single first.

Ja uusi kuitu on jo kehruun alla - eli ihanan kiharaa ja joustavaa shetlannin villaa. Tämä kehräytyy todella mukavasti! Näköjään kehrääminen vie myös tehokkaasti mennessään kun vauhtiin pääsee. Kun antaa pikkusormen niin....

5 comments:

Ellimelli said...

Onnittelut onnistumisesta! Ehkä minunkin pitää vain sitkeästi harjoitella, vaikka alku onkin todella hankalaa :-/

A-L said...

Ellimelli: kyllä kannattaa vaan jatkaa. Itselläni on mennyt ihan samalla tavalla kuin kankaankudonnan kanssa: eli alussa tuskastuttavan hidasta ja hankalaa ja nyt yhtäkkiä homma onkin alkanut sujua. Kehräysiloa sinnekin!!

Kate said...

Gorgeous yarn!

Sigrun said...

OMG, this look's so nice. And yes, you get better, I can see that :) I must get mine fixed.

A-L said...

Kate & Sigrun: Thanks so much!