Saturday, 13 February 2016

Pineapple crochet shawl - Ananas-huivi

Sometimes things take their time to get finished. As with my newly finished pineapple-stitch crochet shawl. I think I begun this project way back in summer of 2014. Somehow a longish hybernation period followed, and it wasn't until last December that I finally picked it up again and started hooking again.

 I don't know why this happens with some projects. Do you? Because there's nothing wrong with this pattern. I like this yarn that is Estonian 100% wool single-ply, that I have dyed myself with coreopsis tinctoria a couple of summers back. Working on this one was slightly worksome, as I never quite familiarised myself with the stitch pattern, so I had to read charts all the way through the project. Still, I love the finished shawl. It is exactly what I wanted: a sunny crochet shawl, big enough to wrap around my shoulders. Knotted fringe is great, makes the shawl sort of bohemian.

Joillain projekteilla kestää valmistua. Tämä huivi on siitä erittäin hyvä esimerkki. Halusin virkatun huivin jossa olisi hapsut. Muistan vielä kun näin jollain HSLn bussissa hapsuhuivin ja ajattelin että joku tuollainen olisi ihana. Värjäsin virolaisen ohuen villalangan pari kesää sitten tiikerikunosilmällä ja siitä tuli aurinkoisen keltainen. Kerrassaan mahtava väri. Ja aloin virkata.

Olisikohan se ollut jo edelliskesänä? Taisin tännekin postata kuvan kun virkkailin tätä onnellisena purjehdusreissulla ja silloin oletin että kun kelit kylmenisivät, niin huivi olisi valmis. Vaan kuinka ollakaan, into lopahti ja tämä sai lepäillä rauhassa, täysin keskeneräisenä viime joulukuuhun asti.
Mitään syytä tälle odotukselle en keksi. En kyllä missään vaiheessa päässyt aivan sinuiksi mallivirkkauksen kanssa, eli jouduin koko ajan lukemaan ohjetta.
Toisaalta, nyt kun tämä on valmis niin siinä on kaikki kohdillaan: nätti perinteinen ananas-mallivirkkaus. Ne hapsut jotka jostain syystä oli pakko saada ja värikin on mieleinen.Koko on tarpeeksi iso, jotta tähän voi hyvin kietoutua ja huivia riittää hartioiden ympärille pari kierrosta.  Ehkä tämän piti vain kypsyä siellä korin pohjalla? Käykö muilla koskaan näin?5 comments:

malin said...

Kuulostaa harvinaisen tutulta :) Minullakin on pari ikuisuusprojektia pyörimässä nurkissa...

Jaana said...

Kaunis, aurinkoinen huivi! En edes laske, miten monta vanhaa keskeneräistä meillä pyörii:) mitä kauemmin ne tuolla hautuvat, sen vaikeampi niitä on aloitella uudestaan.

A-L said...

malin & jaana: huojentavaa kuulla. itse yleensä teen kyllä kaiken joskus valmiiksi. Tai sitten joidenkin harvojen kohdin puran kylmästi tekeleen jos se ei enää innosta. Silti aika mukavaa saada joku keskeneräinen valmiiksi, varsinkin silloin kun se on mieleinen...

iikku said...

Nätti ja ihana väri. Mulle käy usein niin et tulee joku uus joka tekee mieli aloittaa ja jotenkin kyllästyttää keskeneräiset. Sit ne lojuu aikansa ja valmistuu sit kun on niiden aika =)

A-L said...

iikku: täälläkin on innokkaasti aloiteltu uusia viimepäivinä. suraavana pitäis kuvata muutama huivi... taas vähän iskenyt tuo huivineulonta-mojo...