Wednesday, 17 February 2016

Crochet basket - Lakanasta koriksi

This project had a somewhat unlucky start. We had a sheet for double bed that I liked very much. One day, I noticed a little tear on my DH's side of the bed, but did I fix it? Oh no I did not. I thought about doing it "later" . Mistake! After a couple of nights it was no longer a little tear but something that could be used as a window... Evidently too late to do any kind of mending magic.
I thought about it for a moment and tried tearing the sheet into some strips: maybe I could crochet with that. And 'lo! It worked beautifully. So instead of dumping the poor, old, torn sheet, I tore it some more...
And then I used the lovely grey rag to crochet a new storage basket. It took me an evening to crochet with 10mm hook, and the result is quite lovely, methinks.
Another project basket for me! Yay! (it is currently holding some merino wip for my eldest daughter...)


Joskus projekti voi saada alkunsa vahingossa. Niin kävi tällä(kin ) kertaa. Meillä on ollut yli kymmenen vuotta käytössä aivan ihana parisängyn alulakana, joka on juuri sellaista oikein hyvää puuvillaa. Kauhukseni huomasin että siihen oli tullut jostain pienen pieni palkeenkieli (sellainen, josta sormi juuri ja juuri meni läpi.) no korjasinko lakanan heti? EN tietenkään, vaan ajattelin että antaa olla ja korjaan sen myöhemmin. Mikä Virhe! Pieni repeämä oli siipan puolella sänkyä ja parin yön jälkeen ei puhuttu enää pienestä repeämästä vaan jotenkin se palkeenkieli olikin pienen oven kokoinen! Korjaa sellaista nyt sitten...
Eli vähän aikaa pohdin mitä lakanasta voisi tehdä ennenkuin revin kokeeksi sitä hiukan ja testasin virkkaamista. Sehän sujui hienosti. Revin siis koko lakanan n.3cm leveäksi räsyksi ja virkkailin yhden illan 10mm koukulla. Ja lopputulos on tämä uusi säilytyskori. Varsin pätevä tuote! (ja säilyttimiähän ei voi olla ikinä liikaa - eihän? ) Heti sain siihen vanhimmalle tyttärelle neulonnassa olevan merinolankakasan säilytykseen. Ja onneksi ymmärsin virkata koriin pienet kahvat: sitä on kovin näppärä kantaa ympäri kotia tarpeen mukaan (koska ainahan voi neuloa,kaikkialla talossa...)

4 comments:

outi said...

Pätevältä näyttää. Ehkä jopa kivemman näköinen tuolla "langalla" kuin korinvirkkaukseen tarkoitetut paksut kuteet. Ovat jotkut meinaan niin jäykän näköisiä.. Vai onko se vain tuo väri, joka mua puhuttelee?;)

A-L said...

:-) no onhan tuo tosiaan harmaa. Ja vielä niin että sävy vähän vaihtelee sen mukaan mihin suuntasn oon repiny. Eli kankaassa musta loimi ja vaalea kude... siksi harmaa. Mutta yllätyin itekin miten mukavasti tuo räsy käyttäytyi virkatessa.

Anonymous said...

Love it! From a torn sheet to a beautiful basket... lovely fabric recycling!!

Beata

A-L said...

Beata:
Thank you!