Saturday, 27 February 2016

Bath Abbey

This is - yet again - one of those patterns that I had to knit, because it was such an intriguing technique that I'd never tried before. So all about project knitting this one.
And it was such a joy to knit as well. Lifted stitches + cables anyone? so cool to see the pattern developing under my fingers.... Plus the yarns are of course a delight to knit. Rowan Kid Classic being absolutely one of my long time favourites to knit with. It comes with an added bonus that knits that are made of this stuff seem to live forever. Without any signs of wear and tear. Very good yarn. I ended up having 3 balls left of this gorgeous yarn after knitting my Kelmscott.

Colourwise, this hat is looking very harmonious, but could use some more contrast - methinks. Then again. it is very peaceful and still kinda retro-looking this way as well. But imagine what it would look like in Westknit sort-of colours: neon yellow! Speckles! wild green + pink? would totally change the feel of this hat. (but maybe that is not quite for me...:-)


 Pattern: Bath Abbey hat by Faina Goberstein
Yarn: Rowan Kid Classic & Araucania Nature wool
Needles: 4,5 (maybe??) mm dpns.

Tämä on (taas) niitä projekteja, jotka ovat saaneet alkunsa kun ne on vain pakko ollut neuloa. Tämä tuon makean ja erikoislaatuisen neulepinnan takia, jossa yhdistetään nostettuja silmukoita ja palmikonkiertoja niin, että saavutetaan tuollainen hauskan kolmiulotteinen pinta. Jokainen kerros neulotaan vain yhdellä värillä, joten neulominen on aika vauhdikasta! Eikä tietenkään hatun mallissakaan mitään vikaa ole, mutta hyvä tehdä selväksi näin heti alkuun että se oli tuo tekniikka jota piti päästä kokeilemaan, eikä niinkään lopputuotteen himoaminen. 

Langoiksi valikoin Kelmscot neuletakista yli jäänyttä Rowanin Kid Classicia , jonka täytyy muuten olla yksi maailman parhaista langoista. Ikinä. Se ei nimittäin tunnu menevän käytössä yhtään miksikään! Ei nyppyjä, ei pinnan kulumista, ei niin mitään käytön jälkeä vaikka neuleita pitäisi miten paljon. Todella hyvälaatuinen lanka!  Ja kaveriksi laitoin Araucanian Nature woolia tuollaisessa semi-solidi ruskean sävyissä. Näin jälkikäteen on tullut mieleen, että olisi sitä voinut ehkä vahvemmankin kontrastin lankavalinnan tehdä (kuvitelkaa tämä Stephen sedän väreissä: neon pinkkiä! keltaista! räiskeitä! kaikki värit samassa langassa!) mutta ehkä tämä nyt kuitenkin on melko rauhallisen ja seesteisen oloinen pipo. Niinkuin minäkin (? hehe) 

ps. en löydä linkkiä Kelmscot neuletakkiini, voip olla etten ole sitä ikinä tänne blogannutkaan??? se täytyy korjata seuraavalla kerralla, on nimittäin ihan lemppari neule. 


1 comment:

Pirjo said...

Ihania neuleita ja virkkuita olet taas tehnyt! Miusta tässä on oikein harmoninen väriyhdistelmä ajatellen, että pinnassakin on kuviota (ja juuri niitä luonnonsävyjä, joita itekin uskaltaisi käyttää päässä, huivissa ja käsissä saa sitten olla pirtsakampaa). Ja kiitos lankavinkistä! Tämä Rowan onkin vielä uusi tuttavuus. Mukavaa pääsiäisviikon jatkoa! :-)