Monday, 23 July 2012

Homespun yarn - Kotitekoista lankaa

So the TdF is finished. I haven't even bothered checking how everything went in the cycling world - but on the spinning front I ended up with 600g of handspun 2 ply yarn. That is three times my goal.

Molemmat Tourit loppuivat eilen - ei niin mitään hajua kuka sen pyöräilykisan voitti. (evvk) Mutta ensimmäinen Tour de Fleece oli kiva kokemus. Sain kehrättyä 600g kuitua 2-säikeiseksi langaksi, mikä on kolminkertainen määrä itse asettamaani tavoitteeseen nähden. Ha! 
Above the heavenly BFL/Mulberry silk, spun into 2ply yarn. 200g/ 407m. The fibre was somewhat slippery and yielded less yardage than I had envisioned. I was also covered with fibre after spinning. In any case the yarn itself is a bliss. I'm pondering should I try to dye it myself as well.... 

Yllä se alkuperäinen tavoite langaksi kehrättynä, eli 200g/ 407metriä  BFL/ silkkiä. Kuitu oli yllättävän liukasta kehrättävää ja siitä tuli vähemmän metrejä kuin alunperin ajattelin. Kaiken lisäksi kehräämisen jälkeen olin yltä päältä kuidun peitossa, mutta valmis lanka on kyllä aivan ihanaa. Väriä vain vähän olen miettinyt - eli ehkä lykkään nämä vyyhdit väripataan.

 Then to the "extras". In the photo above, in the middle a Cheviot spun into 2ply. 257m/100g. I'm thinking about making mittens of this to one of my daughters. I'm quite pleased how the overall colour looks like on the skein, as this was the first time I divided fibre top by colours. The Cheviot fibre was somewhat coarser than Shetland fibre but still very easy to spin.

On the bottom is the mysterious plummy Shetland wool. 223m/100g. Love those violets, purples and lilacs. I'll make mittens for myself out of this one. 

Sitten niihin tavoitteen ylittäneisiin lankoihin. Yläkuvassa keskimmäisenä Cheviot kuitu kehrättynä 2-säikeiseksi. 257m/100g. Tästä tulee lapaset yhdelle tyttäristä. Cheviot oli uusi tuttavuus rukilla - hiukan karkeampaa kuin Shetlanninvilla, mutta muuten hyvin samantapaista. Ja olen tosi tyytyväinen tuohon langan väritykseen, tämä kun oli ensimmäinen kerta kun jaoin kuitutopsin väreittäin... 


Alimmaisena on tummissa luumun, violetin, liilan ja rypäleen sävyissä hehkuva shetlanninvilla. 223m/100g ja 2säikeistä tämäkin. Tästä teen itselleni ensi talveksi hanskat.
One more photo of the yarns (could not edit this away... just delicious) 
Vielä kuva samoista langoista... 


 And then to the last skeins.. 200g of organic merino. So soft to touch! I spun this a tad finer, so now I have 775m/200g of super squishy yarn. No idea what this will be.

Ja sitten ne vikat vyyhdit jotka valmistuivat vasta eilen. Eli luomumerinovillaa. Yhteensä 775metriä/200g. Ja niin pehmoista että.... Ei vielä mitään ideaa mitä näistä tekisi, mutta voi pojat miten pehmoinen ja nätti lanka.
 
 Oh and look what I found from Salo evening market a bit over a week ago: a finnish magazine Kotiliesi from 1937 with a great spinning wheel cover art! So cool!

Tämän aarteen onnistuin löytämään reilu viikko sitten Salon iltatorilta. Kotiliesi vuosimallia 1937 (!) ja ihana kansikuva: siinä se suomineito kansallispuvussaan pistelee menemään...Ihan mahtava!

3 comments:

Ellimelli said...

Onnittelut tavoitteen saavuttamisesta! Mulla jäi 30 g vaille, vain 70 g sain kehrättyä.

Mutta ei se mitään, pian alkaa Ravellenic Games ja siinä olen päättänyt onnistua, vaikka KYH ja TdF menikin vähän niin ja näin :-)

Lankasi on kyllä ihanan pehmoisen näköisiä.

berenike said...

Onnea maaliin pääsystä! Ihanaa lankaa!

A-L said...

Ellimelli: mut pitää ottaa huomioon että itse kehräät pitsilankaa... eli huomattavasti ohuempaa kuin mitä noi mun tuotokset ovat.... Ite jätin tänä vuonna KYHin väliin mutta Ravellenic Gamesiin osallistutaan kyllä. Kun vielä löytäisi hyvän tiimin...

Berenike: Kiitos! Oli aika kehruuvoittoinen heinäkuun alku...;-)