Thursday, 26 July 2012

Geodesic

Although it hasn't looked like it , I've also been knitting... One of the FO's is this little cardigan.

Pattern: Geodesic Cardigan by Connie Chang Chinchio
Yarn: Malabrigo lace in Dusty Olive (less than 150g!)
Needles: 4mm

I had bought the Malabrigo lace yarn years ago - but did not quite know what to do with it. Then in April realised it could work in this pattern and started knitting. The finished knitting looks like camouflage to me...the way pinks, greens and browns pool despite of knitting from two separate hanks of yarn.. well - I think it sort of fits this simple cardi.
Despite looking like a simple stockinette piece of clothing, this was no TV knitting. The short rows in front (to achieve tucks) demanded full attention. This was the first time I knitted sleeves like this as well: at first a provisional cast on then sleeve cap knitted on flat -> sleeve sewn on to the body-> picked up stitches from the provisional cast on edge and knitted sleeves round on dpns downwards... Weird construction, but fun to learn something new.

Vaikkein ihan heti uskoisi kun tätä blogia katselee, niin on täällä neulottukin. Ja ihan valmiiksi asti! Esimerkiksi tällainen pieni neuletakki, joka onnistui olemaan ravelry jonossani varmaan pari vuotta ennenkuin pääsi puikoille. Myös lanka oli marinoitunut sen viisi vuotta vähintään tuolla lanka-arkun uumenissa, ennenkuin hoksasin, että sehän saattaisi sopia tähän malliin. Ja sopihan se, tuloksena tuollaista läikikästä lähes maastokuvioitua pintaa. Joka kyllä miellyttää omaa silmääni. 
 Vaikka neuletakki näyttääkin valmiina todella yksinkertaiselta ei se totta vieköön ollut mitään helppoa tv-neulottavaa. Siitä piti nuo etumuksen laskokset huolen. Ne on neulottu lyhennetyillä kerroksilla ja vaativat kyllä kärppänä oloa koko ajan. Muuten sai huomata että laskos oli liian pieni tai liian suuri tai muuten vain jotain oli pielessä. No lopputulos on kuitenkin varsin mukava.  Toinen rakenteellinen yllätys mallissa oli hihojen neulontatapa. Ensin luotiin silmukat (provisional cast on - mitä se on suomeksi???) ja neulottiin suoraan hihan pyöriö tasona, jonka jälkeen pyöriö istutettiin paikoilleen ja ommeltiin kiinni. Sitten poimittiin silmukat luomisreunasta ja neulottiin loppuhiha suljettuna neuleena sukkapuikoilla alaspäin. Ihan hauska tekniikka. 

Lopputulos: Keveääkin keveämpi neuletakki, sellainen tosi helposti pidettävä. 

OK, now I'm off to decide what will be my ravellenic games project this time. Olympic games are officially opened tomorrow - which means another KAL beginning as well...

Ja sitten seuraavan neuleprojektin valinnan pariin. Huomenna on viralliset Lontoon olympialaisten avajaiset ja samalla alkaa myös jo perinteinen Ravellenic games. Nyt pitäisi enää päättää mihin sitä silmukat luo huomenna. 

4 comments:

berenike said...

Lovely! I was just actually admiring the pattern in Ravelry the other day! Ah, Rav Olympics... I still don't know what to knit.

A-L said...

Berenike: Thanks - the pattern is very well written and the tucks look great although they do require quite a lot of attention to make. I've been wearing this a lot already, so I do recommend the pattern!

Emma said...

Kivan näköinen takki ja varmasti ihanan keveä :)

A-L said...

Emma: juu keveä on - ja ohuena tosi näppärä ottaa vaikka käsveskaan mukaan kun rullautuu tosi pieneen tilaan