Wednesday, 9 March 2016

Askews me - Patenttikuluri

When everyone else was doing it, so I had to try as well! Brioche I mean. Two-coloured brioche, to be more exact. You know, the sort that is all over blogs and instagram  at the moment.

I'm still not convinced that this is Something So Great, but it was relatively fun to knit. Maybe I just need to find  perfect brioche design that actually speaks to me. Haven't found that yet. Although I did stumble upon some amazing Russian brioche patterns via pinterest, unfortunately I cannot decipher russian, so those patterns (from 2012 - 2014 it seems - they have been really "avant garde" in Russian knitting scene then!) are pretty much useless to me.

Anyhow, the pattern that  chose to knit is Askews me dickey and it is a simple, two coloured brioche thingy .
I chose some really nice brushed alpaca from Garnstudio and cream / green colour combo and was done with it in no time at all. The dickey is warm and cushy. However, I don't see myself knitting anyhing else similar any time soon.Patenttineulebuumi tuntuu vain ottavan lisää kierroksia ja kaksivärisiä patenttineulemalleja on blogit ja insta pullollaan.... Löysinpä minäkin ihan kivojakin brioche malleja pinterestin kautta mutta nepä ovatkin venäjäksi (ja jo vuosilta 2012 - 2014 - mistä taas huomaa että Venäjällä tuo patenttineulevillitys on näköjään alkanut jo paljon ennen kuin eräs amerikkalainen mies teki siitä niin hottia että polttaa) . Harmikseni en osaa venäjää yhtään, joten malleja voin lähinnä vain ihailla (mikäli venäjänkieli sujuu niin ainakin täällä on hiukan vaativampaan makuun olevia briochemalleja , kunhan osaa hakea niitä, pinterestin kautta pääsee helpommin niihin käsiksi...)

Neuloin siis tällaisen kauluri/hartianlämmitin jutun, joka on yllä valtavan lämmin ja ihanan pehmoinen, mutta ei tämä silti suuria tunteita herätä. Ihan "kiva", mutta ehkä kuitenkin enemmän oma juttuni ovat pitsineuleet, kirjoneuleet ja kaikki muutkin neuletekniikat. (sitä täydellistä brioche mallia odotellessa, joka kolahtaisi kunnolla....)5 comments:

Soile said...

Tuo Steppen malli on portti. Siitä se saattaa lähteä ja vie pikkusormen mennessään. Ja tuo edellisen postauksen takkisi on kyllä hieno. Jotenkin se pehmeys välittyi myös ruudun tälle puolelle.

iikku said...

Kiva kauluri =)

A-L said...

Hmm. Porttiteoria. Olen kyllä yhtä knitgraffitin huivia kattellu "sillä silmällä"... eli katotaan kuis käy :-)

A-L said...

Kiitos.

A-L said...

Kiitos.