Sunday, 13 March 2016

Leftie

I knitted this shawl for my mom as a birthday present. The yarn is luxurious alpaca-silk blend from Malabrigo and the colours remind me of raspberry ice cream.

I really enjoyed knitting this one. Designed by Martina Behm, the shawl is originally designed to use leftover yarn in little leafs + stripes. Clever. Knitting process begins from one corner and then the leaves are knitted with short rows to the one side of the shawl. They look very pretty when the shawl is wrapped around ones neck.
One word about the Malabrigo alpaca-silk lace yarn: gorgeous ! (so unbelievably soft)
After finishing this one I went and bought another pattern from Martina Behm. Killer shawls!Neuloin tämän huivin äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Mallina on Martina Behmin Leftie, joka on alunperin suunniteltu jämälankojen käyttöön, mutta toimiipa se näinkin. Lanka on ihanana pehmeää Malabrigon alpakka-silkkiä ja väri tuollainen vadelmajäätelön tapainen kaunis roosa. 

Mallia oli todella mukava neuloa (tästä langasta olisi tosin mukava neuloa lähes mitä tahansa, niin ihanalta se tuntui käsissä) ja olin niin vaikuttunut mallista, että ehdin hankkia jo seuraavankin neuleohjeen samalta suunnittelijalta. Leftie neulotaan kulmasta kulmaan niin, että lehdet muodostuvat toiselle reunalle lyhennetyin kerroksin. Huivi asettuu nätisti kietaisten kaulaan niin, että pikkulehdet jäävät kuin kehykseksi. Yksinkertaista mutta tehokasta. 

5 comments:

iikku said...

Kaunis ja herkkä huivi =)

A-L said...

iikku: kiitos. toivon että äitinikin tykkää tästä

malin said...

Herkullisen värinen! Täydellinen huivi muistuttamaan kesän jätskikeleistä :)

A-L said...

Voi kun kesä tulisikin äkkiä! Jätskikelejä odotellessa...

A-L said...

Voi kun kesä tulisikin äkkiä! Jätskikelejä odotellessa...