Tuesday, 17 November 2015

Quilt - Tilkkutäkki

I've wanted to make a proper patchwork quilt for quite some time...(such a shame the photo's so bad quality!, and there is no way taking better photos as there is no light at this time of year)

I used left-over material from my previous sewing projects. (dresses for the girls, blouses & dresses for me etc). Each square measures 6,5cm by 6,5cm. The quilt is finished by narrow(ish) binding. 
I also quilted the whole thing by hand (which took a long time! )
I adore this quilt. All those lovely fabrics with memories sewn together. Such nice patterns and colours. 

Heippanderi! Toteutin pitkäaikaisen haaveen isommasta tilkkutyöstä ja ompelin torkkupeiton. Käytin vain ompeluprojekteista jääneitä jämäkankaita ja niistähän muodostui varsin hauska, kirjava pinta. Ihan parasta on kun lapset tunnistavat mitä kangasta missäkin on ("tää on se mun kesämekko!" Tämä on sun mekkokangas!" jne)
Peitto on koottu neliöistä joiden valmis koko 6,5 * 6,5 cm. Ja koko peiton ympäri kiertää kapeahko reunus. Välissä on puuvillavanua ja tikkasin peiton käsin, vajaan sentin päästä rastien ommeljuovia (joka toinen rasti tikattu) . En ole ennen tikannut käsin ja se ei kyllä aluksi sujunutkaan kovin nopsaan. Onneksi (?) tikattavaa oli runsaasti ja tekniikka löytyi työn edetessä ja nopeutuikin mukavasti. Silti tikkaamisessa vierähti tunti jos toinenkin. 

Pahoittelut huonohkosta kuvasta. Ei mitään mahdollisuutta kuvata peittoa paremmin nyt kun aina on vain pimeää....


4 comments:

Soile said...

Aivan hillittömän hieno! Käsintikkaaminen on kyllä hidasta, mutta kyllä se on sen väärti.

Emma said...

Upea! Tilkkutyöt kuuluukin miun mielestä tehdä ns. jämäkankaista ;)

A-L said...

Kiitos. Tykkään itekin. Ja käsintikkaaminen antaa ihan omanlaisensa tunnun joten hyvä ettei tätä mahtunut tikkaamaan ompelukoneella. :-)

A-L said...

No niin just minunkin mielestä. Toßn olen sen verran vähän tehnyt tilkkutöitä että ehkä asenteeni johtuu siitä. Nimittäin pari vuotta sitten kun aloitin juoksemisen ihmettelin miksi ihmisillä oli useampia pareja lenkkareita... no nyt itellä on maastoon omat, nastakengät, kevyet, paljon vaimennetut jne jne... eli mieli voi muuttua kun harrastus etenee!