Friday, 27 March 2015

Homespun - Kotikutoista

When I began spinning some three years ago with a spinning wheel, my first yarn was this very uneven indigo-dyed thingy. It was very thick and thin. Overtwisted at some parts but still somewhat charming. Then, in some point, during the last three years I learned to ply yarn navajo-style and spun some 200g of natural coloured BFL. It became a bit ropish but still ok. Well, I've finally knitted something out of those yarns! I made a new jacket for my little man. And it looks very homespun (which it is) indeed.
I had no pattern, just took the measurements and then knitted top-down with yoke increases and some stripes.  Simple.

Kolmisen vuotta sitten opettelin kehräämään rukilla ja ensimmäinen tuotos oli todella epätasainen, indigovärjätty merinolanka. Jotain kaunista siinäkin langassa oli ja päätin käyttää sen johonkin myöhemmin... kun vain ensin keksisin mihin. Sitten jossain vaiheessa viime vuosien aikana opettelin ketjukertaamaan rukilla kehräämääni säiettä ja syntyi 200g luonnonruskeaa BFL kuidusta kehrättyä lankaa. Se oli hieman narumaista, koska kierrettä tuppasi kerratessa syntymään "riittävästi". 
 Nyt sitten, vihdoin, neuloin noista langoista jotain. Pikkumies sai uuden neuletakin, joka näyttää varsin kotikutoiselta.  Siltikin, kun tarvittiin isompi neuletakki, niin tähän langat riittivät juuri ja juuri. Malli on omasta päästä, vähän lyhennettyjä kerroksia niskassa korkeutta tuomaan ja sen jälkeen ylhäältä alas neulottu kaarrokelisäyksillä. Ei mitään kommervenkkejä. Vain lämpöä lapselle.

 

4 comments:

Emma said...

Eipähän tule samanlaista toista vastaan! Miusta tämä on upea :)

Nuuskis said...

Onpas kaunis pieni neuletakki! Ja molemmat langat sopivat siihen todella hyvin!

A-L said...

Emma: no ei kyllä tule:-) ja sainpa upotettua siihen ensimmäisen harjoituslangankin niin...

A-L said...

Nuuskis: Kiitos! itekin olen kyllä tyytyväinen tähän lopputulokseen. Jännä miten vyyhdellä oleva melkein katastrofilanka näyttääkin ihan ok:lta neulottuna:-)