Wednesday, 28 August 2013

Embroidery & experiments in colour

I've been busy with embroidery lately. These little embroidery experiments are a part of folk embroidery course I took this summer... So beautiful crafts but very s l o w to make. This craft form isn't really for me but it was fun to try it out.


Also some new colours that I got with rowan leaves (sorbus) and some lichen... someone (or something - could be a deer ...) had scraped a pile of this lichen so it was all loose and just lying there  -  calling me: "try me in dye pot". so I did - and it gave a very pleasant warm colour.  After dyeing with rowan I was really disappointed as the colour I got looked really depressing; sort of mousy grey-brown, but fortunately it got a beautiful olive green hue when it had dried completely.

 Tässä kesän aikana olen suorittanut opintoihin liittyen kansanomaisen kirjonnan kesäkurssia ja kirjottua on sitten tullut tunti jos toinenkin. Kuvissa harjoituksista yksityiskohtia... Todella hidastahan hommaa tuo kirjominen oli, mutta välillä ihan nautinkin siitä. Ei kuitenkaan ihan tuntunut omalta käsityömuodolta.. Kiva kuitenkin että näitäkin pääsi kokeilemaan. 

Väripadassa olen kokeillut pihlajan lehtiä ja jotain jäkälää. Pihlajanlehtivärjäys sai aluksi aikaan kunnon pettymyksen kun lanka huuhdottuna ja märkänä oli sellaista harmaahkon mutatien väristä. Ihan kammottavan masentavan  väristä. Onneksi seuraavana aamuna narulla roikkui kuin ihmeen kaupalla selkeän oliivinvihreän sävyn saaneita vyyhtejä. Huh. 
Jäkälää keräsin lähimetsästä kun joku (tai jokin, voi olla että peura tms sen oli irroittanut kalliosta - epäilen kuitenkin vahvasti jotain törttöä, joka vain ajan kuluksi oli potkinut jäkälät irti ja jättänyt ne sitten epämääräisiin kasoihin...) No sain jäkälästä tosi kauniin lämpimän värin, se tosin vaati useamman päivän ja useita lämpötilan nostoja 80 asteen hujakoille. Mutta pitihän sitä kokeilla kun materiaalia oli tyrkyllä. 

Valmistunut on myös yksi ihan oikea neulepaita! nyt kun saisi vielä siipan kuvaamaan neuleen päälläni niin olisi täällä blogissakin jotain vähän muuta näytettävää kuin kasvivärjäyksiä.... 


2 comments:

Emma said...

Kauniita kirjailuja! Varsinkin käspaikan jumalatarhahmo (?) :)

A-L said...

Kiitos Emma. Tuo etupistokirjonta on kyllä hitainta ikinä - mutta vanhastaan käspaikoissa käytetyt mallit ovat ihanan pakanallisia!! :-)