Tuesday, 30 July 2013

Laundry break - Huoltopäivä

Hi - we're at home again. For today. I'm filling up and emptying the washing machine as fast as I can and trying to figure out what to pack this time...

My "dye garden" is thriving. This makes me super happy!! I never thought all those plants I've been growing from seeds would flourish like this:

Heippanderi taas kotoa. Tänään on huoltopäivä - eli pyykkään niin nopeasti kuin kone antaa periksi ja pakkaan siinä sivussa seuraavaa reissua varten. Purjehdus on ihanaa mutta nämä nopeat kotipäivät ovat kyllä raakoja.... 
Kotiin on kuitenkin aina ihana palata ja tänä vuonna on ollut jännä seurata värikasvipenkkini kasvua ja kukoistusta. Nyt siellä näyttää tältä: 

 It's actually getting a bit too tight... Japanese indigo has grown into bushes and coreopsis is expanding evermore. (and so are dyer's chamomile, Tagetes and Woad as well...)

Alkaa tulla jo todellakin ahdasta kun Väritatar ja morsinko ovat päässeet hyvään vauhtiin. Tuo coreopsis kasvaa ja levittäytyy ihan silmissä - samoin kuin keltainen kamomilla ja erilaiset samettikukat. Olen todella positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin kasvit ovat kasvaneet. Näyttäisi etten onnistunut tappamaan vielä yhtään ja olen nämä kaikki saanut kasvatettua siemenestä tähän pisteeseen. Ihme!! (ja kunhan tässä taas menee viikko pari, niin tiedänpähän mitä väripadassa porisee...) 

 When I planted all my lovely seedlings  - it looked like this: (June 10th)
Kesäkuun alussa (joskus kymmenennen päivän tienoilla) istutin taimet ja silloin näkymä oli harva ja toivoin vain hartaasti että edes joku kasvi jaksaisi kukoistaa...
 A week before our sailing trip (so around July 12th ) plants had already started to fill up the space.
Looks like I have a lot more dyeing to do in some weeks or so!

Alemmassa kuvassa ollaan sitten kuukausi ajassa eteenpäin eli heinäkuun 12. Ja onhan ne kasvaneet. Ja ylimmässä kuvassa tosiaan tilanne about nyt. (viime torstaina itseasiassa)
 I noticed I never showed the linen dress that I machine knitted during spring. This is how it turned out:

Huomasin tuossa etten koskaan sitten saanut aikaiseksi laittaa kuvia pellavamekostani, jonka neuloin neulekoneella viime keväänä. Tämmöinen siitä tuli. Ite tykkään ihan hirmuisesti, vaikka itse neulontaprosessi olikin täyttä tuskaa. (vinkki: jos joku ajattelee näppärästi neulovansa joustamatonta pellavalankaa koneella ni kannattaa harkita uudelleen. Paljon hampaiden kiristystä jne. hermohan siinä meni. mutta onneksi lopputulos palkitsee. Toiste en tähän ryhtyisi!)

And I'm off to packing and washing and.... see ya later!
Ja sit taas pyykkäämään ja pakkaamaan. Nähdään pian!

No comments: