Wednesday, 27 February 2013

Misc. - Sekalaista

The sun is shining! Finally. It's been so gloomy all winter and suddenly everything seems possible... Spring is definitely coming. Maybe not in days or weeks but still - there's hope in the air.

I've been busy.

I just did some kitchen dyepot magic with onionskins and ended up with multiple skeins of sunshine. Love those yellows!  In the first photo my base yarns and second the dyed yarns. Yummy.

At the Uni we are in the middle of knitting course. This includes machine knitting, which is all new to me. We're also knitting a self-designed garment and I've been crunching numbers for a short-sleeved linen dress. I'm gonna make it with knitting machine and a bit nervous if my calculations work out ok. They should but you never really know with these things....

Also on the needles is Dreambird by Nadita. I just had to start this project when I saw it - it is a new technique for me (I have a soft spot for new stuff in knitting, actually in all crafts...) short rows inside short rows. You can pretty much knit any form with this technique and boy it's fun!

  Oi ihana aurinko! Eipä ole nähtykään lähes koko talvena (ja tämä ei ole vain kuvittelua sillä kulunut talvi on ollut Helsinki-vantaan mittauspisteessä pimein/valottomin viimeiseen 25 vuoteen. Näin luin Ylen sivuilta) , mutta nyt on keväästä aavistus ilmassa ja voi kuinka ihanalta se tuntuukaan! Marikkia lainaten: Kevät oikein kohisee suonissa! 

Olen sitten tehnyt yhtä sun toista - siksi tällainen sekalainen postaus. 
Värjäilin maanantaina taas sipulinkuorilla. Yläkuvassa pohjalangat (vaalean harmaata, beigeä ja luonnonvalkoista dropsin alpakkaa, luonnonväristä Zitronin gambiota ja kokeeksi karmaisevan possunpinkkiä - kynissä tätä sanottais ihonväriksi! - bambooblendiä) alemmassa kuvassa samat langat värjäyksen jälkeen. Ihanan aurinkoista! Olin todella yllättynyt kuinka nätisti tuo Bambulanka värjäytyi. En osannut ollenkaan arpoa kiinnittyisikö väri siihen, mutta värjäystulos on loistava! värjään loputkin samasta pläähkystä värierästä kun sipulinkuoria taas kertyy riittävä määrä. 

Kaikissa aluna- viininkivi puretus (14% aluna, 5% viininkivi) ja pikkuvyyhdeistä puolet on lisäksi puretettu 4% rautavithrillillä. Tuo rauta näkyy lähinnä aavistuksen tummempina ja sameampina väreinä. Tulipa kokeiltua. 

Juu - sitten toinen projekti on yliopistolla neulonnan kurssilla tehtävä vaate. En ole ikinä ennen neulonut koneella - joten nyt sitäkin on päässyt kiitettävästi kokeilemaan. Tilkkua on jos jonkinlaista. Päädyin suunnittelemaan itselleni 100% pellavalangasta lyhythihaisen mekon, jonka neulon neulekoneella. Hiukan on noissa laskelmissa ollut ihmettelemistä mutta ainakin tarkistuslaskelmat tuntuu antavan oikean tuloksen, joten ei kun neulomaan ensi viikon lopuksi , kunhan orientoiva harjoittelu on ensin tehty. 

Ja vielä lopuksi unilintuni mun. Eli Naditan Dreambird shaali/huivi/hetale. Tässä on itselleni uusi tekniikka - eli neulotaan lyhennettyjä kerroksia limittäin ja sisäkkäin. Eli näin voi neuloa täysin vapaamuotoisesti mitä vain. Olen aivan innoissani tästä tekniikasta (kuten aina kun opin jonkun uuden käsityötekniikan) kivaa!

6 comments:

berenike said...

Lovely yarns! Hope you'll post pictures of your linen dress in your blog! Would love to see it!

A-L said...

Berenike: thanks! I'll show off the linen dress when some more progress has happened to it.

Sigrun said...

Wow, love the yarn. Must try something like this myself, I have some Kool Aid and yarn so I might ... And I WISH I was studying something new, I envy. Think I am bored with my life at the moment ... but your blog make's me happy :) Have a nice weekend.

A-L said...

Sigrun: I've never tried kool aid! would want to try it though... and thank you - your comment really made me happy!

Paula said...

Mäkin oon käyny säännöllisin väliajoin kattelemassa tuota Dreambirdia Ravelryssä ja miettiny, että pitäiskö. Ehkä pitäis!

A-L said...

Paula: kyllä pitäis! tosin se ohje on hieman...hmmm. saksalainen, mutta lyhytmuodossaan (jossa vain sivullinen k46,k41 tyyliin kerrokset läpi) on ihan toimiva.