Monday, 4 March 2013

Crafts market - käsityömarkkinoilta

On Saturday I visited the small crafts market in Helsinki. Could not leave without buying something but in the end I was quite happy with two things:
1) I found some amazingly beautiful yarn and buttons that are a joy to touch and look at
2) I didn't go overboard. 5 skeins of yarn and some buttons - that's quite reasonable - right?

(Sock yarns by Lanitium ex machina)

(from top: Kainuun harmas sock yarn (finnish sheep breed) , 100% merino sock,  & merino/cashmir sock yarns. All from Handu)
Lauantaina kävin käsityömarkkinoilla stadissa. En nyt puhu kädentaitomessuista vaan pienemmistä, varjohenkisistä Silmä, pisto, tikki, takki - Keittiöperäyrittäjien Käsityötarvikemarkkinoista - jotka pidettiin Kiseleffin talossa. Tunnelma oli varsin lämmin kun vieretysten löytyi niin Riihivillaa, Ilun Handua että Peikonpoikaa... Ja tietysti piti muutama lankakin sieltä napata mukaan - niin ihania kun olivat. 
Olen kuitenkin tosi tyytyväinen ettei mopo karannut lankaostoksilla ja kotiin tuli mukana vain viisi vyyhtiä (ihanaa vyyhtiä!) lankaa ja muutama makee nappi. 
(buttons by Peikonpoika)
Noin muuten. Pakko jurnata tästä kelistä.Elämme maaliskuuta - joka on KEVÄTkuukausi. Aamulla mittarissa -23 astetta pakkasta ja auton ovet niin umpijäässä että vielä 15km ajettuani en saanut takapenkkiläisiä ulos, kuin toisesta ovesta. Oikeasti voisiko se kevät jo tulla?? Olen niin täynnä lunta ja talvea ja kylmää ja valonpuutetta että tekisi mieli vetää vähemmän aikuismaiset itkupotkuraivarit aina kun katson ikkunasta ulos. ... just vilkaisin ja arvatkaa mitä: siellä sataa vaihteeksi lunta! voi röttö.
Noh, kylvin silti siipan kanssa eilen ikkunalaudalle vähän siemeniä itämään. Ekana vuorossa chilejä ja kiinanlaukkaa, sekä violettia basilikaa. Toivottavasti itävät. Muista ei liene hyvä haaveilla vielä vähään aikaan. Vaikka siemeniä olenkin jo hankkinut kevään ja kesän toivossa! 

Is it already spring there where you are? March should be the 1st spring month - but you would not believe it by looking out of window. (or trying to get completely frozen car doors open) This morning: outside temperature -23 centigrade/Celsius, snow depth (Helsinki-Vantaa airport) 74cm . Not very spring-like eh?? I did sow some seeds already yesterday and now the pots are all clingfilm-covered on the window sill.  

Spring will come. It has to.

5 comments:

Sigrun said...

Very reasonable indeed :) Lovely colors.
No spring here yet, it has been warm and rainy for some weeks but now it's cold and windy again.
I thought of seeds but that's all, seeds still in the shop :)
And of course spring will come, it must be - it always does.

Pitko said...

Ai että, jouduin jättämään Tikkitakkiset väliin. Harmittaa, vaikka lompakko ehkä kiittääkin. :) Kyllä se oikea kevätkin sieltä vielä (eikö vaan........)

A-L said...

Sigrun: It's always the same this time of year. Already fed up with the winter and the summer seems so far away...

Pitko: Juu olin positiivisesti yllättynyt noista varjomarkkinoista:-) Menen taatusti käymään ensi vuonnakin. Kai se on pakko uskoa että kevätkin sieltä tulee - tuntuu vain aina tässä vaiheessa olevan niin kaukana kaikki vihreys ja lämpö...

Emma said...

Tikkitakkiset on ihana tapahtuma, vierailin siellä viime vuonna. Mahtavia sieninappeja!

A-L said...

Emma: juu niin oli! mielummin käyn kyllä tuolla tikkitakkisissa kuin kädentaitomessuilla...