Sunday, 3 February 2013

It's a hat thing - Korvat lämpiminä

It's mid-winter and freezing cold. I thought that one can never have too many warm hats - right? so here are two more hats that I've knitted for myself.

This first one just sort of flew of my needles. I wanted a bit slouchy and warm hat with no-nonsense attitude. Tried a couple of different basket weave stitch patterns and this one looked nice. It took one evening to make this hat. I wear this hat mostly while jogging.

 The other one was directly influenced by the hat on the cover of Novita magazine. I liked the cascading tile stitch pattern, and actually tried to read the pattern from the magazine but it was all so weird and erraneus that ended up making my own version.  I had the fantastic Noro Silk Garden lite in my stash so used that one - with Rowan Purelife organic wool DK.

Keskitalvea elellään ja kylmähän tuolla tuntuu aina vain olevan. Onneksi voi neuloa lämmittimiä - tällä kertaa näytillä parit myssyt. Ylempi on tehty ihan mutu-meiningillä. Eli oli tuota kirjavaa lankaa ja tarve yksinkertaiselle pipolle, joka lämmittäisi mukavasti. Ei mitään krumeluureja. (lähinnä juoksupipoksi ajattelin, ja sellaisena tämä onkin toiminut oikein hyvin) Aloitin  kunnon joustimella ja neuloin itse myssyn tuollaisella yhden sortin korinpohjaneuleen variaatiolla. Tykkään tuosta neulepinnasta. 

Toka pipo syntyi kun näin Novita lehden talvinumeron kannessa kivannäköistä neulepintaa (siinä tosin Purosta ja seiskaveikasta toteutettuna) ja kaivoin varastoistani Noro silk garden liteä ja Rowanin Purelife organic wool DK lankoja ja aloin neulomaan. Ohje oli lehdessä niin outo ettei se pipo kyllä olisi sopinut kuin alienin päähän... joten modasin reilusti ja tein kokonaan oman version. Eli otin vain tuon tiiliseinää muistuttavan mallineuleen ja väsäsin tuollaisen ohuemman pipon.(Silk garden liten värit on upeat! ihana lanka!) 

6 comments:

Kai said...

I love them both! I need to make more hats as well.

Jokke said...

Tilliseinä toden totta, näyttää hienolta.

A-L said...

Kai: thank you:-)

Jokke: kiitoksia!

berenike said...

Beautiful! How many skeins of Silk Garden lite it took to knit that second hat?

A-L said...

berenike: less than 1! and there's still enough to make some stripes to matching mitts.

Sigrun said...

Very nice :)