Monday, 4 April 2011

Bolero for Bella - Pikkubolero Bellalle

I actually finished this little cutie already during February - but it needed some sun and warmer climate to get some use.

Neuloin tämän pikkuboleron Bellalle jo helmikuun lankahamsteroinnin aikaan, mutta tarvittiin aurinkoa ja lämpöä, jotta neule pääsi neidin päälle asti.
Pattern: Polly by Sarah Hatton from Rowan Kids
Yarns: Wendy supreme cotton DK in #1854 lilac print , and Louisa Harding Glisten #22 for the edges.
Needles: 4mm

It's so much fun to knit something like this for the girls. The pieces themselves are tiny and I get to use all sorts of glistening, sparkling and glimmering yarns, which I would not use for my own knits. I have to say this is by far one of my favourite mercerised cotton yarns - although it is a bit hard on the hands it makes a beautiful knitted fabric. What surprised me was how soft the Glisten is when knitted up - I thought it would be at least a bit scratchy but no - it is smooth and shiny. Bella loves it. (although the one thing she does not like so much is the button. I think this wooden lime-coloured button fits the bolero perfectly but Bella would have wanted a flowery-pink'n'blue'n'yellow'n'what-not-button... Little girls...)
Tyttärille neulominen osaa olla välillä aivan ihanaa. Kappaleet on suloisen pieniä ja valmistuvat alta aikayksikön. Lisäksi Supreme Cotton DK on ehdottomasti yksi suosikeistani, jos merseroiduista puuvillalangoista puhutaan. Glisten sen sijaan yllätti tämän neulojan perinpohjaisesti. Kuvittelin että se voisi olla vähän karheaa ja kutittavaa - sillä sellaiselta se kerällä vaikuttaa, mutta lopputulos onkin mukavan pehmoista ja kimmeltelevää. Pitäähän tytöille tuossa iässä vähän kimallusta olla!
Ainoa asia josta meinasi nousta pienoista draamaa oli tuo napin valinta. Mielestäni kirkkaan-lime puunappi sopi tähän boleroon kuin nenä päähän mutta neiti ei ollutkaan sitten samaa mieltä. noh. lime nappi on ja pysyy - mutta olen kuullut huomautettavan jo muutaman kerran että se pinkki-sini-keltaisen-kukertava olis ollu "paljon nätimpi!" niih. aina ei voi saada mitä haluaa. Onneksi sentään bolero on "kaunis" juuri kuvan kesämekon kanssa - ja se taitaa pelastaa tämänkin episodin...

2 comments:

Emma said...

Suloinen kesäbolero! Olet oikeassa, lapsille neulominen on ihan parasta :)

Sigrun said...

Very nice :)