Monday, 21 December 2015

Embroidery project- Kirjontaprojekti

Apart from everything else, we had a didactic development project (what a lovely phrase!, not) at the Uni this autumn, where my group had to develope a web site for embroidery ideas. (+ a theoretical background report...) So we chose three embroidery techniques that are "not so hot" at a moment and tried them to create something contemporary. (as opposed to mainly traditional)

I include a couple of my project photos here, but if you're interested please visit our website, where you'll find more of the embroidery ideas. Texts are all in Finnish only, but I think that photos pretty much speak for themselves, as is often the case with handicrafts...Syksyn aikana yliopistolla oli käynnissä ainedidaktinen kehitysprojekti (todella kaunis kurssinimi - ugh) jonka puitteissa piti kehittää jotain opetusmateriaalia tms. ja meidän ryhmämme teki kirjonnasta inspiraatiosivut wordpressiin. Otimme kolme vähemmän hottia kirjontatekniikkaa,(etupisto, valkokirjonta ja vohvelikirjonta) Ja lähdimme kokeilemaan mitä niistä syntyisi.

 Kolmihenkisen ryhmämme tuotos on nähtävillä täällä. Käykää ihmeessä kurkkaamassa jos kirjonta kiinnostaa. Tähän postaukseen laitoin vain pari kuvaa omista kirjontaprojekteistani, mutta tuolta worpress linkin takaa löytyy esim Riikan todella kaunista valkokirjontaa, ihan uudella tavalla tehtynä... Kertokaas mitä mieltä olette!

2 comments:

Pirjo said...

Ihanan innostavia ja inspiroivia kyllä tosiaan nuo yliopiston kurssien nimet :-D. Hienoja kyllä nämä teidän kirjontatyöt! Täytyy käydä tarkemmin vielä lukemassa läpi teidän nettisivu, kun nyt ehdin vaan kurkata. Itekin on pitänyt koko syksy opetella kirjontaa vähän paremmin ja ajatuksena on ollut kokeilla yksinkertaista kirjontaa kirjovirkatulle pinnalle. Joskus sitten kun ehtii ja inspis iskee. Oikein hyvää ja rentouttavaa joulunaikaa teille!

A-L said...

Pirjo: eikä tuo ole edes sieltä inspiroivimmasta päästä - se KYHF (Kasvatuksen yhteiskunnalliset, historialliset ja filosofiset...) on edelleen voittaja;-)

Kirjonta on todella hauskaa - se vain että siihen niin harvoin tulee tartuttua vapaa-aikana, kun siihen joutuu keskittymään aivan eri tavalla kuin näihin "tavallisiin" ompeluksiin, virkkauksiin ja neulomuksiin. Silti ajattelin yrittää jatkossa opetella kirjontaa enemmänkin, on sentään todella mukavaa puuhaa. Jos vaikka tekisi muutaman woolly tattoon...:-)