Tuesday, 8 December 2015

Calendar socks , 8th day - Joulukalenterisukat 8.12

This is the first year that I participate in stash yarn calendar sock KAL, and boy this is great.
The idea is to use stash yarn to knit a pair of striped socks for xmas. Today the stripe of the day is already 8 rows high and knitted after the notes of Finlandia, by Jean Sibelius. (today being the birthday of Finland's most famous composer...) I like the way the colours are chosen, so basically everyone participating will get unique colour sequence to their socks. More about this KAL here.
My socks look like this after knitting today's stripe.Ensimmäinen kerta kun osallistun Vyyhdin ja Neulistin jämälankajoulukalenterisukka KALiin. Hauskaa on ollut . Tänään neuloimme Sibeliuksen syntymäpäivän kunniaksi 8krs korkean nuottiraidan Finlandian alkutahdin mukaan. Väriksi valitsin D-duurin, mutta koska keltaista lankaa ei stashistä löytynyt, niin käytin "melkein keltaista" eli oranssia. 

Pohjavärinä minulla on harmaa, koska se oli ainoa yksivärinen sukkalanka jota sattui olemaan varastossa. Ja sattuneesta syystä jämälankani ovat lähes kaikki itseraidoittavia tai muuten  monivärisiä, joten raidoista ei ihan puhtaan värisiä tule, mutta hauskaltahan nuo näyttävät silti. Kiva kokemus tähän saakka! (saas nähdä kun päästään ensi viikkoon ja ymmärtääkseni päivittäinen raidan korkeus kasvaa aina yhdellä / päivä, niin niissä loppuraidoissa onkin ihan neulomista....)

2 comments:

Emma said...

Hauskalta näyttää! Mie päätin jälleen kerran olla osallistunatta tähän, ja ihailen vain muiden kauniita toteutuksia :P

A-L said...

Emma: oudosti vaan tuntuu kasautuvan värit noiden vihjeiden perusteella. Jos en olis yhtään sumplinut niin sukissa ei muuta olisi kuin punaista ja vihreetä :-O Nytkin taas tulossa punainen raita...
Tämä on itellekin ihan eka kerta näitä kalenterisukkia. Mukava idea ja hauska kokeilla miltä tällainen neulominen tuntuu (toistaiseksi oikein hyvä kokemus) , josko sitä jouluakin vihdoin alkaisi odottaa, tai edes jotenkin ymmärtäisi että se on tulossa. Täällä etelässäkun on pelkkää mustaa niin on joulumielikin jossain pohjoisessa matkalla varmaan tänne päin.