Sunday, 7 June 2015

My Precious - Virkattu aarre

I finished my Sophie's Universe blanket. Cannot believe it. It is so pretty!! If I had Lucy's knack of wonderful expressions, this one would definitely rate as a TA-DAHHH!!
I'm Almost lost for words. Almost. Which is why I'm going to show off my blanket in photos. (lots of them, please click on them to see them better!) I'm so proud of this project!! And for me it really adds a lot to the process that all the yarns have been dyed (by moi) with plants or mushrooms... (not off white, but all the rest) I love those colours!!
Size of the blanket is good. It is approx 160cm * 160cm square. So plenty of warmth for my kids  to crawl under and watch the telly or sth like that. (or for me to take a nap underneath it...)  
Here my son (3yrs) is showing how he's going to sleep "like a bear" on top of the blanket:-) 
Yllä Pikkumies 3v. näyttää kuinka "karhu nukkuu"...:-)

Valmista tuli! Miten jokin käsityöprojekti voikaan viedä näin totaalisesti mukanaan!?! Huutomerkkejä piisaa tänään, sillä olen aivan innoissani! Tämä on ehkä hienoin ikinä toteuttamani virkkausprojekti. Tai siis on ehdottomasti. Sydäntäni lämmittää erityisesti, että päätin toteuttaa koko komeuden itse värjäämilläni langoilla, ja ainoastaan niillä. (luonnonvalkoinen on ainoa, joka on suoraan kaupasta. Kaikki muut värit on saatu aikaan kasveilla ja sienillä...)

Virkatusta täkistä tuli viikkojen varrella uskollinen kumppani ja se aiheutti jopa lievää mustasukkaisuutta, kun illasta toiseen istuin tämän alla ja virkkasin. Virkkasin ja silittelin pintaa ja taas virkkasin. Ja lopputulos on aivan ihana. Pidän tästä ihan hirvittävän paljon. Voi tätä ylpeyttä! 
Ja samalla on lähes tyhjä olo, kun viikkojen projekti on yhtäkkiä valmis. Noh. Ei hätää, sillä aloitin jo seuraavan, värikkään virkkausprojektin vieroitusoireita helpottamaan. (näkyy tuossa alakuvassa nuorimman tyttäreni takana...)

Mutta tänä iltana ehkä vain istun Sophie's Universen alla (kokoa peitolla on n.160cm *160cm)  ja ihailen sitä. Olen sen taatusti ansainnut. Jos joku haluaa vielä virkata tällaisen niin ohje löytyy edelleen täältä. Suosittelen lämpimästi.

9 comments:

Soile said...

Siitä tuli aivan valtavan hieno! Ihan ansaitusti voit olla ylpeä itsestäsi. Nyt kuule lasiin kuohuvaa ja nostat sen peitollesi ja itsellesi! Skål!! Ei voi olla liikaa huutomerkkejä :)

A-L said...

Soile: no eikö tullutki? Ja niin tulee sunkin peitoista. Ihan mielettömän hieno ohje!! Taidan nappasta lasin valkosta kesän ja peiton kunniaksi:-) ja jään odottamaan sun versioita tästä mallista!

Hanne said...

Todellakin mahatva, on siis syytä ollaylpeä! Toivoisin että minunkin jo olisi siinä vaiheessa

A-L said...

Hanne: kiitos! kyllä se siitä etenee kun addiktion voimalla pistää koukulla koreasti:-) Tsemppiä niihin loputtomalta tuntuviin viimeisiin kerroksiin!

Sigrun said...

Ohhh ... this is so nice! I wish I had one, maybe I should start one. Might be ready for the fall :)

A-L said...

Sigrun: Thanks. Yes , you should:-) It is such a nice project.

malin said...

Oh, this is just so adorable!! Its like straight from a fairytale or something :) well done, you!

Vyyhti said...

Vau miten hieno! Erityisen hieno, kun on vielä tehty itsevärjätyistä langoista.

ArualMaria said...

Vau, ihan mahtava peitto. Ja vielä itse värjätyistä langoista! Upeaa.