Friday, 27 February 2015

Chevron - Siksakkia

Sometimes, I find myself yearning for "novelty" yarns, although they very rarely knit well or produce good results. However, this time I fell for a lovely turquoise skein of Feza Alp natural, without any clue what to use it for. The yarn has lengths of different yarns that are tied together. There's linen, silk, viscose, cotton and all possible conditions in a gorgeous turquoise colour.  So this is what it became:
Pattern: none. chevron stitch all the way, then grafting the ends together to form a loop scarf.
Yarn: Feza Alp natural in #711
Needles: 4mm

Joskus huomaan silitteleväni ns. novelty lankoja lankakaupassa. Harvoin niitä ostan, koska kokemus on osoittanut että neulottu lopputulos harvemmin on millään tavoin hyvä. Mutta tällä kertaa löysin itseni kotoa juuri ostettu Fezan Alp natural vyyhti sylissä. Turkoosin kaunis sävy vei mukanaan... Hetken piti pohtia mitä siitä ihanasta vyyhdistä neuloisi että saisi jonkun käytettävän ja toimivan neulomuksen aikaiseksi. Päädyin nelomaan putkihuivin jossa missoni-tyylinen siksak malli. 
 Langassa on iloisesti peräkkäin silkkiä, viskoosia, puuvillaa ja pellavaa. Eli raitoja syntyy luonnostaan. Tämä oli nopeasti neulottu ja ihan kiva kyllä. Tällaiselle langalle tyypillisesti lanka oli paremman näköinen vyyhdillä kuin neulottuna. Silti - ihan käytettävä väriläiskä jonka vetäisee hyvillä mielin piristykseksi kaulaan.

2 comments:

Nuuskis said...

ihanan raikas! nyt vaan kevättä odottelemaan!

A-L said...

Nuuskis: sitä täällä odotellaankin! ei niin että se talvikaan ikinä olisi tullut kunnolla. lumet tuli ja meni nopeammin kuin ikinä.