Wednesday, 4 February 2015

Dress day - Mekkopäivä

Here's something that I sewed for a clothing course: a little charcoal dress. As this was a part of the advanced clothing and pattern making course. I've made it from start to finish. Including initial design, pattern drawing, toile making &  sewing. It came out pretty much like I envisioned it. So happy to improve my pattern drawing skills. Somehow I've found pattern making sort of tricky and mysterious (and made a lot of mistakes in it) but this time everything sort of worked from the beginning. Such a great feeling.

 The initial sketch: (my drawing skills could be better, but at least the idea comes through...)
Alkuperäinen piirrosidea mekosta. (pitänee harjoitella piirtämistä...)

 I love the side profile of the dress. It fits beautifully.
Mekon sivuprofiili on lähes lempijuttuni tässä mekossa. Istuvuus hyvä.

And those little darts on the neckline. A subtle detail.
Pääntien säteittäiset laskokset ovat oikeastaan mekon ainoa yksityiskohta. (ja näitä sai ihan ajatuksen kanssa kaavoituksessa piirtää, jotta sain siirrettyä rintamuotolaskosten väljyyden oikein pääntielle.) 

Tämän mekon ompelin siis syventävän kaavoituksen ja vaatetuksen kurssityönä. Piti tehdä mekko, ja kun minulla ei ole käyttöä juhlamekoille niin suunnittelin, kaavoitin ja valmistin tällaisen rennohkon arkimekon. Mekko on kokonaan vuorattu, ja sivussa on piilovetoketju. Mekko onnistui hyvin vaikka kaavoitus vähän jännittikin. Nyt ensimmäistä kertaa tuntui, että olen vihdoin oivaltanut kuinka kaavoitetaan suunnitelman mukaan. Eikä se lopulta niin vaikeaa ollutkaan. Sitä tekemisen riemua kun oppii uutta. Ja lopputuloksena kiva mekko jota voi tarpeen mukaan muunnella vöillä , huiveilla ja muilla asusteilla. Me like!


7 comments:

Nuuskis said...

Wow! So lovely!! <3

Jaana said...

Oi se on upea! Ja sopii sinulle niin hyvin!

A-L said...

Nuuskis: kiittos! saman kurssikokonaisuuden takki tulossa seuraavaan postaukseen:-)


Jaana: kiitos. ihmeellinen harmaa kausi kyllä nyt menossa, jännä nähdä miten väri, jota aiemmin on karttanut, tuntuukin nyt aivan omalta.

Emma said...

On kyllä tosi monikäyttöisen näköinen mekko! Kuvia katsoessa kyllä tulee kylmä :D

A-L said...

Emma: onneksi ei tarvinnu patsastella muutamaa sekunttia pidempää ilman takkia. Mulla on nopee kuvaaja:-)

Sigrun said...

Very nice :)

A-L said...

Sigrun: thank you!