Monday, 6 August 2012

Focus? - Missä keskittyminen?

I should be well beyond the halfway point in my Ravellenic games project - but I'm not.  I don't know why - but lately I've had an attention span of that of a monkey on speed. I start doing something, then see something new and interesting ("oh, I've Never done That before... I H a v e to try that!") and then I have already cast on for a new project, or drawn pattern for a dress, or sewn something. And what I should be doing is knit my olympics project. But somehow I find it rather boring. Or not really boring, but less interesting than all that other stuff I want to try out...

Noniin. Olympialaiset ovat edenneet jo pitkälle ja ravelryn olympialaisprojektini ei kyllä etene toivotusti. Kenties sen takia etten todellakaan ole neulonut sitä mitenkään kovin innokkaasti... Jostain syystä olen vakavan startiitin kourissa ja on a i v a n p a k k o päästä kokeilemaan uusia juttuja juuri NYT. Eli aloittelen uusia juttuja jatkuvasti ja neulon olympialaisneulettani vähemmän kuin pitäisi , mistä pääsemme tähän, nyt Lontoon olympialaisten 10. kilpailupäivänä en ole vielä edes saanut takakappaletta valmiiksi! (eli siitä puuttuu 10cm ja kaikki paljettireunukset ja hihat... helppo juttu??)

So it's day 10 . of the Olympics and my project looks like this:

Ja kun kävin lankamaailmassa viime viikolla törmäsin tähän kiinnostavaan jättikerään kukallista neulosta, josta sitten aloin virkkaamaan pientä koria.. (10mm koukullahan se sujuu..) 

On the other hand I have started little hooky thing. (ok - 10mm hook is not little...that's gonna be a basket)
Ja kun teimme viime viikolla perheen kanssa ex tempore reissun Tallinnaan niin Karnaluks kutsui ja sieltä tarttui mukaan mm koukkuamiskoukku. Nyt on sitten tämän tättärän ensimmäinen koukkuamistyö aloitettu. Pitäis tulla sellainen tuubihuivi jonain päivänä...

I also HAD TO  start tunisian crochet project. (hopefully this will become a infinity scarf one day) as I bought a tunisian crochet hook while visiting Tallinn Estonia (and Karnaluks, bien sur - you cannot be a crafty person visiting Tallinn without shopping in Karnaluks...).

Niin juu - ja keksitädin Wedge sukat. Nää on pitäny aloittaa jo kauan aikaa sitten, niin miksei sitten nyt?
Oh, and I finally casted on for Wedge socks. (clever pattern that one!)

 

Puhumattakaan kaikista ompeluksista... mutta niistä lisää joku toinen kerta. Sen vaan sanon, että ihanaa kun ompelu tuntuu taas rentouttavalta aktiviteetilta ja siitä voi nauttia.
And then there's been sewing.... but more about that in some other time.


But then again It's not been that peachy in the real olympics either for us Finns. I'm now referring to really poor success (total lack of it) in the Olympic Games. I find it very hard to swallow when a person who's been chosen to represent Finland says in an interview that they arein London really for participation or it is a learning experience for them . Come on! It's olympic games - shouldn't they want to win???

No mutta - ei siellä oikeissa olympialaisissakaan ole Suomen väreissä juhlittu. Miten voikin mennä niin huonosti kisat? ja oikeasti itseäni kyllä ihmetyttää kun jotkut "urheilijat" haastattelussa toteavat että ei se voitto vaan osallistuminen ja että onpa hyvä kokemus että tuli sitä kilpailukokemusta. Siis mitä turisteja!! Asenneongelmaisia kaiken lisäksi, sillä kyllähän olympialaisiin pitäisi mennä vähintäänkin tekemään kauden paras tulos ja mielellään oma ennätys ja sillä asenteella, että nyt voitetaan... muuten voi jäädä kotiin. Tai mennä ihan maksavana turistina sinne katsomon puolelle . että tulishan ne kisat koettua niinkin.

3 comments:

berenike said...

Knitting Attention Disorder is one of my frequent conditions, sometimes it's just plain impossible to concentrate on one project. I adore that print rag, it's gorgeous!

Tui said...

Sun tarvii vaihtaa lajia, cast on mania oli mun mielestä event! :D

A-L said...

Berenike: haha - never heard about that before - but really a fitting diagnosis. KAD!

Tui: ai siellä olis sellainen laji?? todellakin olen missannut tuonkin. Tackar;-)