Sunday, 28 August 2011

Baby outfit - Asu vauvalle

Here's probably the softest baby outfit ever. Knitted with Araucania Ruca (100% sugar cane fibre) it is buttery soft, has a lovely sheen to it and it drapes wonderfully. Just a gorgeous yarn!
(And yes - this is one of those KYH projects - still.
Pattern: Crossover Top by Debbie Bliss (Pants are my own "version" = I intended to make pants from Debbie Bliss book but decided to alter them so that in the end the only thing that remains of the original pattern is the cast on number...)
Yarn: Araucania Ruca
Needles: 2,75mm & 3,25mm


Tässä ihan vikoja heinäkuussa valmistuneista KYH neuleista - Vauvan kietaisupaita ja siihen sopivat housut. Molemmat on neulottu aivan fantastisen pehmeästä sokeriruokokuitulangasta. Mahdottoman hieno kiilto ja valuvuus. Sanoinko jo että ovat tosi pehmeät? Ihana lanka. (saa nähdä kuinka käytösä kestää mutta neulominen oli fantastinen kokemus)
Ja tosiaan, jos on jollain käynyt ihmetys mielessä, kun olen yhtäkkiä alkanut tehdä vauvan vaatteita - niin ei se enää mikään salaisuus ole: Meille tulee vauva tammikuussa. Ihanaa.

Btw. noticed how I have started to make babyclothes? It's no secret anymore - we're having a yet another baby in January!


1 comment:

Altocumulus said...

Onnea, tammivauvat on ihania! Minun tammikuiseni aloitteli tässä eskarin. ;)