Sunday, 15 May 2011

It's been a while... - Pitkästä aikaa

I don't know where the time has gone. I've neglected this blog for way too long...(but got to confess that I haven't felt like writing at all during the last couple of weeks)

Well - it has not been so silent in knitting front - I've just attached buttons to my Grace - cardigan.

And the postman has been busy bringing me knitting magazines.
I also discovered (again) our town library. They have an amazingly good selection of crafts books - like this. I have to say this was a real nice surprise to find a Finnish version of Nancy Bush's Estonian lace book.
What a great book. I'm currently knitting Madli's scarf
Also the selection of books in Swedish is impressive (I cannot really speak swedish - but the town where I live is approx half. Swedish speaking - and due to our history as a country Swedish is obligatory language at school - which is why so many people never learn it properly) Anyways - I can read it enough to cypher knitting & crochet patterns.

Jopas aika kuluu taas nopsaan. Viimeisestä blogipostauksesta on vierähtänyt jo enemmän kuin tovi (lähinnä sen takia ettei ole vain yhtään hotsittanut kirjoittaa mitään...) Neulonut tietysti olen lähes normaaliin malliin, Juuri tänään kiinnittelin napit paikoilleen Grace - neuletakkiin. Ja posteljooni on tuonut kiitettävään tahtiin paketteja , kuten esim kasan englanninkielisiä neulelehtiä - joita kelpaa taas selailla. (miksi suomalaisten käsityölehtien valokuvat on aina niin tylsiä?? Voisivat ottaa oppia kansainvälisistä neulelehdistä. siellä sentään kuvat stailataan kunnolla ja on oikein ilo katsella lehtiä moneen otteeseen. )

Löysin myös uudelleen Sipoon pääkirjaston, jossa on hämmästyttävän hyvä valikoima neule- ja virkkauskirjoja. Lainasin suomenkielisen painoksen Nancy Bushin ihanasta pitsihuivikirjasta - ja puikoille hyppäsi jo Madlin huivi.
Lisäksi löysin hauskoja ruotsinkielisiä kirjoja (vaikka kouluruotsi onkin sillä todella "opiskelin tätä aikoinaan koulussa kun pakko oli ja olen suorittanut virkamiesruotsin, joten on vain loogista etten yhtään muista kuinka ruotsia puhutaan" - tasolla, niin onneksi sentään neule - ja virkkausohjeiden lukeminen sujuu lähes kivuttomasti. ) Amigurumi kirjassa on niin vinkeitä otuksia, että taidan koittaa taitojani pitkästä aikaa virkkauksessa.

1 comment:

Sigrun said...

Do we get to see more of your Grace cardigan?