Tuesday, 7 July 2015

Hooking away - Koukunvarressa

I've been crocheting a lot lately. I don't know why the crochet bug has bitten so hard this time, and I don't care. It is nice to crochet for a change (to knitting that is)...

I'm well on my way with a Lucy Ripple blanket, that is just a riot of fantastic colours... It is the ultimate summer project, as the ripple stitch pattern is mindless and it is fantastic to choose colours, what comes next, what after that etc. Such a joyful project.
 As for the summer 2015 Scheepjes CAL , I have some issues with it... Let's see what happens. I'm following the facebook group where the pattern is published one piece at a time, and the discussion on that group is at times well, how to put this nicely, "amazing".


Täällä on kuulkaas virkattu niin että koukut sauhuaa. Tekeillä on jos jonkinmoista virkkuuta ja niistä tässä kaksi. Lucyn Ripple viltti on ihan täydellinen kesäkäsityö. (sopii hyvin tällaiseen viileään kesään kun viltin alla on lämmin samalla kun virkkailee sitä eteenpäin). Itse mallivirkkaus on todella helppoa ja sitten jääkin jäljelle vain päättää aina mitä väriä laittaisi seuraavaan raitaan, ja mitä sitä seuraavaan jne. Välillä kuuluu ihastella vilttiä sohvan selkänojalla ja sitten voi taas napata koukun ja seuraavan värin ja jatkaa tyytyväisenä eteenpäin. 

Toinen projekti, joka jatkuuu kokonaisuudessaan 11 viikkoa, on Scheepjesin kesä 2015 CAL. Tästä olen vähän montaa mieltä. Alan kallistua sille kantille, että tällaiset CALit eivät ole ihan minua varten. Lanka on toki oikein mukavan tuntuista ja näköistä ja valmistuva shaalikin vaikuttaa hyvältä, mutta muuten potuttaa aika moni asia. 
CAL toimii facebook ryhmässä, jossa mallista julkaistaan joka viikko yksi ohjeen osa lisää, ja keskustelun taso ryhmässä on .. hmm. jos nyt nätisti sanoo niin aika mielenkiintoista. (esim. jotta shaalin voi blokata niin ohjeena on että siihen on pakko käyttää Eucalania. Siis niin vain Kuuluu Tehdä!  Eli siis ilman sitä ei hyvä.jne... tästä voi jo kokeneempi virkkaaja päätellä paljon) Jooh. katotaan kuinka homma tästä lähtee etenemään.

1 comment:

malin said...

Ihanan näköisiä virkkuutöitä! Sinulla on muuten haaste mun blogissa ;)