Monday, 6 October 2014

Oh! Red! Orange! - Mitä punaisia ja oransseja!!

I dyed yarn with dried  Cortinarius semisanguineus  caps and got these bold orange and red hues. Really love the intensity of colour here! Then, as there were way too many poisonous Paxillus involutus growing on our backyard, I collected them and threw them into my dye pot in the midst of the leftover dyebath of cortinarius semisanguineus... and the result was a rather delightful toffee shade.
Love, love love those colours!!


 Värjäilin viime syksynä kuivaamillani verihelttaseitikin lakeilla hieman villalankaa ja voi miten syviä ja värikylläisiä sävyjä tällä kertaa tulikaan! Oranssi on oma lempivärini ja tässä sitä sitten olisi, oikein syvän punaisen seurassa. Voi mikä onnistumisen riemu! Olenhan jo muutaman vuoden ollut aivan hurahtanut kasvi- ja sienivärjäämiseen, mutta tämänkertainen tulos on ehdottomasti yksi suosikeistani. 

Kun sitten pihalta löytyi vielä reilusti pulkkosieniä, jotka ovat myrkyllisiä ja siksi kovin ei-toivottuja ainakin meidän pihaan, niin keräsin nekin väripataan. Pulkkosienet saivat mennä kaveriksi verihelttaseitikeistä jääneeseen jälkiliemeen ja kun myrkynkeittäjän tavoin pataani hämmentelin, niin lopputuloksena oli lämpimän kinuskisen sävyistä lankaa. Aika namia. 
One more photo. Just because...

5 comments:

outi said...

Aika makeat ovat sävyt! Just sitä, mitä ruska täällä tällä hetkellä.

Soile said...

Tosi koppavat värit. Etenkin tuo tumma oranssinpunainen on erittäin hyvä ellei täydellinen

Nuuskis said...

Onpa kauniita värejä! Ehkä ensi vuonna kokeilen sienillä värjäämistä itsekin...?

berenike said...

So beautiful! Like you said, perfect fudge!

Emma said...

Oh ja ah mitkä sävyt!