Monday, 4 August 2014

Be careful and think when casting on... - Ei menny niinku Ströms....

...otherwise the lovely sweater you've just cast on looks kind of wonky when checking the stitch count. Hint: if there are  f i v e  stitch markers instead of the usual four while beginning a top-down raglan, something is obviously not right.

Unless you are knitting for someone who has three hands. Yep. 'nuff said. I frogged the whole thing and the next time I'll be sure to cast on the right amount of stitches.

Selvisipä sitten miksi vasta-aloitetussa neuleessani oli ihmeellisen paljon silmukoita. Enemmän kuin normaalisti ylhäältä alas neulottavassa raglan neuleessa ehkä kuuluisi olla. Vinkkinä voin kertoa, että kun huomaa neuleessa olevan viisi silmukkamerkkiä (merkkaamassa niitä raglanlisäysten paikkoja) niin silloin pitäisi aika nopeasti oivaltaa, että nyt kaikki ei ole ihan kohdillaan. Paitsi jos on tarkoituskin neuloa kolmehihaista paitaa. Niih.. ei voi kun käkättää täällä. Miten tämä voikin olla mahdollista...

3 comments:

berenike said...

Oh my god, I laughed so much! Mostly because I'm so glad I'm not the only one who does these things with knitting sometimes! Hugs and strength for a new cast-on!

Emma said...

Se on tää helle, pehmittää terävimmätkin aivot ;)

A-L said...

berenike: oh yes. I was laughing in tears when I realised what I'd done:-D I've already casted on for second time and this time it looks better

Emma: juu pistetään helteen piikkiin! ;-)