Wednesday, 16 October 2013

When it fits...- Kerrankin sopiva

No mittens today. Instead, I knitted a new hat for my son. I've been searching and experimenting with several designs; it is unexpectedly hard to knit a hat that a) fits well b) stays on c) looks nice and d) that he actually wants to wear (so that he's not trying to take it off all the time) Quynn fits the bill perfectly! Such a wonderful design!

The only mod I needed to make was due to changing needle size down a notch - which meant that I CO 84 stitches instead of 78)

Other than that I followed the pattern exactly. (I have the next Quynn on my needles already...) 

Just a quick note on Rustic Tweed yarn , it is very soft tweedy yarn with Wool/Alpaca and Donegal wool in it. Just the thing for a little guy whose quite picky on what he's wearing. (this hat is s o f t )

Pattern: Quynn by Woolly Wormhead
Yarn: Queensland Collection Rustic Tweed in PT3003
Needles: 4mm dpns
Ei täällä pelkkiä lapasia neulota vaikka siltä on pari viikkoa varmaan näyttänytkin. Olen jo jonkin aikaa miettinyt/testaillut ja etsinyt myssymallia pikkumiehelle. Ei ihan helppo tehtävä kun 1v9kk ei ole niitä helpoimmin miellytettäviä. Eli jos vaate ei tunnu kivalta seuraa protestihuutoa ja kiukuttelua ja vaatteesta ulos kiemurtelua. Tämän huomioiden oli onni löytää Quynn, sillä pipolla oli aikamoiset speksit täytettävänä, sen pitää:  a)sopia hyvin päähän, b) pysyä päässä, c) näyttää hyvältä ja d) olla sellainen että pikkumies suostuu sitä käyttämään. Ja tämä myssy tekee tuon kaiken. Nerokkaan mallinen päähine pienelle. Suosittelen lämpimästi. Neuloin isoimman koon, mutta koska puikkokoko oli langan takia ohjeessamainittua pienempi, lisäsin silmukoita niin, että loin niitä 84. 

Langasta sen verran että joskus vuonna viisi ja nappi Celtic covesta ostamani Rustic tweed on ihanaa lankaa! se on pehmoista villa/alpakka/donegal villasekoitetta jonka väri  hieman vaihtelee käsinvärjätyn langan tavoin. Mukavaa neulottavaa. Ja sitä jäi sen verran yli, että taidan neuloa samaisesta langasta vielä kaulurinkin. 

ps. tuo päälaen pikkuhiippa on vallaton! kuulemma näyttää ihan pieneltä tontulta...


2 comments:

Jaana said...

On muuten söpö ja näppärä pipomalli! Olisi parikin kummipoikaa joille tämä olisi täydellinen.

A-L said...

Jaana: tuon neuloo todella nopsasti. Parissa tunnissa. Ja mallina en voi hehkuttaa tarpeeksi - pitää korvat lämpöisinä ja niskan, pysyy päässä jne. Ihan loisto-ohje! Kannattaa neuloa:-)