Saturday, 19 October 2013

Hilla

I test knitted this pattern for Essi. I love these mittens, the design is ingenious, and looks perplexing but these are actually pretty straigthforward to knit.
Pattern available via Ravelry, only in Finnish, but if you're an experienced knitter I'm sure that is no hurdle to actually knit these...
Pattern: Hilla by Essi Rajaniemi
Needles: 3.5mm dpns
Yarn: Svarta fåret Ulrika

Testineuloin Hillan ohjeen Essille. Ihanat, ihanat tumput. Ihastuin malliin heti kun ne viime syksynä Essillä näin ja kun Essi sitten mainitsi kirjoittaneensa ohjeen ja kyseli testineulojia niin ilmoittauduin välittömästi kokeilemaan ohjetta. Voi miten kauniit ne on!  Tykkään ihan hirmuisesti noista ranteen palmikoista jotka tekevät rannekkeesta juuri sopivan kiinteän, ja sitten palmikon reunustamaa pitsiä, niin avot. Näyttävät vielä paljon vaativammilta toteuttaa kuin mitä todella ovat. Sillä nämähän on melko perus-kauraa neuloa. Nopeat tehdä. Ja ohje ilmaiseksi Ravelryn kautta! Hyvä Essi!

8 comments:

berenike said...

Love these! The colour is so great!

Nuuskis said...

Onpas kauniit! Pitääkin joskus kokeilla.

iikku said...

Tosi kauniit =) Ohje meni ravalryn suosikkeihin odottaan!

A-L said...

Berenike: thank you!

Nuuskis: Kiitos! no niin pitää. varsinkin kun kanssaopiskelija kirjoittaa tämäntasoisen ohjeen:-) Nämä oli kivat neuloa

iikku: Kiitos! ovat oikeesti yllättävänkin nopeat neuloa....

Emma said...

On kyllä kauniit, sekä malli että langan väri :)

A-L said...

Emma: kiitos. Itsekin tykkään tuosta väristä ihan älyttömästi:-)

Kaisu said...

Ihanat! Miten tuo lanka muuten käyttäytyy pesussa ja kulutuksessa, pysyykö kauniina, nyppyyntyykö? Hipelsin keriä eilen kaupassa, oli niin paljon kauniita värejä, etten osannut päättää...

A-L said...

Kaisu: ihan hyvä lanka mielestäni. Tosin levähtää jonkin verran ensimmäisessä pesussa, joten kannattaa neuloa tahallaan aavistuksen naftin kokoinen tuotos, niin on sitten pesun jälkeen sopiva. (suosittelen kokeilemaan mallitilkulla ensin...) Muuten oikein hyvä lanka, ei juuri näytä nyppyyntyvän ainakaan tällaisessa normikäytössä. Neuloisin tätä uudestaankin.