Thursday, 17 January 2013

Orange tweed - Oranssia

Recently I've finished lots of smaller knitting projetcs (several hats, mitts, socks ...) but I also have this one: Levenwick.
Pattern: Levenwick by Gudrun Johnston
Yarn: Debbie Bliss Donegal Luxury tweed Aran in #360013 
Needles: 4mm & 4,5mm 


I adore that colour! Especially this time of year when all colours have disappeared from nature and all you can see is shades of white & grey outside (really - I just took some photos the other day to prove this point... will show them here later) I yearn for warm, lucious colours. Warm orange seems to radiate heat and positivity. Love it.

 The design is  proven Gudrun Johnston quality. Pattern is well-written. It is an easy pattern to knit and flows pretty much effortlessly. The only problem I had was with tension/gauge. Mine was a bit off so I tried to compensate by choosing a smaller size to knit etc. but my Levenwick still ended up too loose for my taste. So I put it in dryer for 20 minutes and then stretched it to shape and now I think it fits much better. Of course the dryer also transformed the knitted fabric more dense, but it also fluffed the angora in the yarn so now the finished jacket has this beautiful halo on it. I am very happy with this one.

Viimeaikoina on tullut neulottua paljon pienempiä neuleita (sukkia, myssyjä, lapasia , huiveja), mutta sain sentään yhden ihan kokonaisen vaatteenkin valmiiksi. Mallina Gudrun Johnstonin takuuvarmalla tyylillä suunnittelema levenwick, ja lankana ihanaa oranssia tweediä - jonka väri suorastaan pursuaa positiivista energiaa. (ulkona kun tuntuu että kaikki värit ovat tyystin kadonneet - otin tuossa pari päivää sitten kuviakin, joista näkee kuinka luonto on lähes pelkkiä valkoisen ja harmaan eri sävyjä...) Tällä hetkellä todella kaipaan värejä. Yritänkin sitten edes neuloa langoista, jotka ovat kaikkea muuta kuin harmaita.  
 
Tämä pikkujakku onnistui muuten oikein hyvin, paitsi että lankavalinnan takia en missään vaiheessa saavuttanut mallineuletiheyttä ja jouduin sumplimaan pienemmän koon ja pienien muutosten kanssa loppuun. Siltikään suoraan puikoilta otettaessa jakku ei ollut niin istuva kuin olisin halunnut, joten purkamisen sijaan päädyin käyttämään joka neulojan lempikodinkonetta - eli kuivuria. 20 min aikakuivauksella kuivurissa ja sen jälkeen pienoisen jännityksen siivittämä mittoihin venyttely, jonka jälkeen sai huoahtaa helpotuksesta ja todeta tyytyväisenä että sehän istuu hyvin! Tykkään tästä ihan hirmuisesti. Ihana lanka, ihana malli ja hyvät napit. Kaikki kerrankin bueno.

7 comments:

Jaana said...

Todella kaunis neuletakki ja pidän myös tuosta väristä! Minullakin yksi neule odottaa kuivuria, mutta en ole vielä uskaltanut kokeilla.

Neulisti said...

Kertakaikkisen herkullinen neule. Tässä mallissa tuntuu lankavalinnalla olevan kovastikin väliä. Itse käytin Rowanin Felted Tweediä ja takista tuli kyllä kaunis, mutta ihan lötkö.

iikku said...

todella kaunis neuletakki. Mä en oo viimeaikoina saanut mitään isompaa valmiiksi.

berenike said...

Gorgeous!!! I love the tweedy yarn with the pattern!

Emma said...

Kaunis takki, sopii siulle mainiosti! Ja tuo väri, nam :)

Sigrun said...

This is so NICE! I envy a little :)

A-L said...

Jaana: kiitos. Kuivuri on tosi näppärä jos vain lanka sallii. Suosittelen silti lämpimästi käyttämään joko aikakuivausta tai jotain munakelloa ettei neule unohdu kuivuriin liian pitkäksi ajaksi... (nimim. kutistin kerran eräänkin neuleen n.110senttiseksi)

Neulisti: juu tuo mun lanka ei kyllä ole lötkö - mutta alunperin olisin halunnut tehdä nimenomaan Felted Tweedistä joten kurja kuulla että se ei toiminutkaan tässä. On kuulemma ihana lanka. Kun joskus pääsis kokeilemaan.

iikku: kiitos! mullakin nmä isot työt on selkeenä vähemmistönä.

berenike & sigrun: thank you ! gotta love tweed:-)

Emma: kiitos - oranssi on sellainen oma suojavärini kun kakki tuntuu harmaalta ja tylsältä - silloin huomaan aina hakeutuvani oranssin läheisyyteen.