Thursday, 10 January 2013

Flaphat - Läppähattu

I made this earlier. (you're going to see that phrase a lot here in near future as I have several FOs that I haven't got round to post here at all...)  I used yarn from stash and a ceramic button made by moi , also added some felt flowers for fun. And it did not come out big enough to begin with so ended up adding some (ok - maybe 5cm !) short row ribbing to the front edge of the hat so that at least it stays on now.

Not a great success but ok. I like the yarn combo, it is so soft due to that Alpaca boucle I used.

Pattern: Capucine by Adela Illichmanova
Yarns: Garnstudio DROPS Alpaca Boucle, Garnstudio Drops Vivaldi, Schoppelwolle Zauberball
Needles: 6mm You can also spot the shawl I made over a year ago in the Uni weaving class! It just dawned on me that I never showed it finished and of the loom. Well here it is and I really - really- like it a lot. Much better than the hat.
( look at the amount of snow! This is how it was a couple of weeks ago - now we fortunately have a bit less.)

 


Tein tämän läppähatun hetken mielijohteesta jo lokakuussa. (mistä näitä viime vuonna tehtyjä riittää?? no tuolla niitä on vielä kasa, joten ennen kuin ne kaikki on täällä blogissa näytetty on varmasti päästy jo ensi kuun puolelle.) Näin mallin, se näytti kivalta ja kaivoin lankoja jotka toimisi yhdessä ja neuloin. Vähän epäilytti kun tuo pääni on varsin iso (58cm) , mutta kuvissa piponen näytti niin isolta, että kyllä se sitten minullekin sopisi... vaan kun siitä tuli liian nafti. 

Koitin venytellä lätsää märkäsileytyksen avulla ja huomattavasti siihen tulikin kokoa lisää, muttei tarpeeksi, joten päädyin neulomaan etureunukseen lyhennettyjä (vai pidennettyjä ? kun aina lisäsin 3s verran lisää silmukoita mukaan) kerroksia niin, että keskellä edessä lisäreunusta on reilut 5cm! No nyt lätsä pysyy päässä ja on mukavan pehmoinen, kiitos alpakkabukleelangan. Sitten innostuin noiden huopien kanssa ja askartelin toiseen läppään muutaman lehden ja kukkasen. Ja napiksi päätyi ihan omin kätösin Saviklaneetin työhuoneella tehty keramiikkanappi.

Ehkä lätsää huomionarvoisempi on kuitenkin tuo kuvissa näkyvä huivi, jonka tein kankaankudonnan kurssilla jo toissa syksynä. Silloin en tainnut valmista huivia koskaan täällä näyttää  - vaan kuvat oli pelkästään kangaspuilta - joten tadaa - tässä se nyt on. Ja tämä on ihana! Tykkään ihan hirmuisesti. Värit onnistui hyvin ja kärjellinen toimikas näyttää siltä kuin pitääkin. Oikein ihanan lämmin huivi näihin keleihin. 
(kuvissa lumitilanne vajaa pari viikkoa sitten. onneksi tuo on vähän painunut kasaan....)

2 comments:

Sigrun said...

Very nice shawl! I don't know about the hat but I like the button :)

A-L said...

Sigrun_ Thanks I like that shaw as well - the hat was done on a whim - and maybe not the best shape for someone over 5yrs old! :-D