Friday, 28 December 2012

Knitted gifts - Neulottuja lahjoja

Happy Holidays! It's been a week of baking gingerbread cookies, joulu preparations and eating well....


 
There's, of course, been some gift giving... such as these: 
 
Mukavia lomapäiviä! Joulu oli ja meni ja viikko on vilahtanut pipareita leipoessa, ja joulupuuhissa muutenkin. Tietysti jouluaattona jaettiin ne lahjat - neuloin tänä vuonna tämänmoisia pehmoisia paketteja... 


A big comfy , purple cowl/infinity scarf for a dear friend. (should be nice and warm - used wool/alpaca to knit this)
Muhkea violetti huivikaulurihässäkkä hyvälle ystävälle . (pitäis olla lämmin ja pehmeä - lankana villaa ja alpakkaa) 

Socks for my mum. 
Sukat äidille. 

Pattern: Kwalla by Alice Yu
Yarn: Araucania Ranco Multi
Needles: 2,5mm dpns

( I knitted a pair of socks for my dad as well,  but cannot find photos anywhere - so maybe if the photos surface I'll show them later on... / Neuloin isällenikin sukat mutta kuvat ovat niin tehokkaasti piilossa etten niitä kovasta etsimisestä huolimatt löytänyt. Jos kuvat löytyvät vilautan sukkia täälläkin...)

Then the owl mittens for my daughter. She kept asking every day if I was going to knit these for her. And it was great to see her so happy getting mittens! She's been wearing only these after the xmas eve... (and the pattern is so great that I'm actually making myself a pair as well...)
 
Pattern: Horatio and Oren by  Barbara Gregory - (I knitted horned owls)
Yarn: Gjestal baby ull (turquoise) and Gjestal Maija (yellow)
Needles: 2,5mm & 3mm dpns

Pöllölapaset keskimmäiselle tyttärelle. Neiti kyseli joka ikinen päivä ennen joulua olenko neulonut jo hänelle nämä pöllölapaset, koska olin mennyt lupaamaan, että hän ne jossain vaiheessa saa. Tietysti neuloin näitä yömyöhään kun lapset nukkuivat ettei yllätys mennyt pilalle ja voi miten iloinen tyttö olikaan, kun paketista tulivat hänen niin kovasti toivomansa tumput! Näitä on käytetty nyt non-stop aatosta saakka. Malli on niin makee, että aion neuloa itsellenikin parin - tosin sen toisen pöllön (lumipöllön) 

And to go with owl mittens a long (2meters with fringe) yellow scarf with owls (of course)  for daughter as well. The yarn is dyed with onion skins. 

 Ja pöllölapasten kaveriksi neuloin vielä pitkän (2metriä hapsuineen) pöllökaulahuivin. Keltaisen tietysti. (värjäsin langan sipulinkuorilla! tuli hieno keltainen...) 

 

oh yes - we have snow. (spot the mittens & scarf in action)  On the 24th of December official depth of snow (at Helsinki-Vantaa airport - which is nearby) was 73cm.

Ja lunta riittää - Helsinki-Vantaan virallinen lumensyvyys oli aattona 73senttiä! Eli kelpaa pistellä menemään joulupukin tuomalla potkukelkalla!


3 comments:

iikku said...

Kauniita neuleita =) ja ihania ikkunapipareita! Hyvää uutta vuotta Sullekin!

berenike said...

What lovely presents!

Käsityöläinen said...

Aivan ihastuttava huivi!!! Nimim. pöllöfani.