Friday, 4 May 2012

F socks - F-sukat

So I have not showed my E-project (Echo Flower shawl) yet and here's already the next Kahelit challenge project already.
I finished the socks while on holiday in Cyprus - which is why I want to show these first.

Hiukan aina säätämistä näiden Kahelien aakkoshaasteneuleiden kanssa - ja tällä kertaa esittelyssä jo F-haasteneule sen puuttuvan E-neuleen sijaan (kyllä se Echo Flower huivikin on jo kuvattu..) Nämä sukat valmistuivat passelisti Kyproksen reissulla ja ovat ihan kivat. 
 Pattern: Fancy silk socks by Nancy Bush
Yarn: Online Linie 2 Supersocke Silk
Needles: 2,5mm dpns


I had some difficulties finding a suitable project beginning with letter F, so ended up knitting these. They are ok. Not the most fancy design but still somewhat charming.  The top chevron edge curls up a bit, which is slightly annoying but who cares?  
About the yarn: this colour is probably one of the most beautiful shades of red I've ever seen. I also like the silk in the sockyarn - makes socks very cushy and touchable. What I don't understand is why the yarn seems to pill already, directly off needles? Really weird.


F kirjaimen kohdalla tuli ensimmäistä kertaa tenkkapoo mitä ihmettä neuloisin. Ravelryn jonossani ei ollut oikeastaan mitään F-kirjaimella alkavaa ja kun katselin neulekirjojani ei niistäkään tuntunut löytyvän juuri mitään. Paitsi nämä Nancy Bushin sukat. Joten päädyin sitten neulomaan ne hyvin marinoituneesta silkkisekoitesukkalangasta, jonka olin ostanut joskus vuosi pari sitten Vihreästä vyyhdistä.


 Malli on siis ihan kiva - ei nyt aiheuta mitään suuria tunteenpurkauksia kuitenkaan. Hiukan itseäni häiritsee että varren yläreuna tuppaa menemään vähän kippuraan, mutta tuskin sillä on mitään merkitystä käytön kannalta kuitenkaan... 

Langasta sen verran, että on sitten taatusti yksi kauneimmista punaisen sävyistä mitä olen ikuna nähnyt. Tosi kaunis sävy! Se vaan vähän mietityttää ja ihmetyttää, että miten ihmeessä neulepinta tuntuu pörrööntyvän ihan silmissä? Eli nyppyyntyyköhän nämä ihan villin näköisiksi alta aikayksikön??

2 comments:

berenike said...

Aivan ihastuttavat! Joskus välillä löytyy langoista "se täydellinen" väri.

A-L said...

Kiitos Berenike! nyt koitan metsästää tämän saman väristä alpakkalankaa - kun vaan jostain löytyisi...