Friday, 23 March 2012

Snack - Välipaloja

I finished the legwarmers. I probably haven't worn legwarmers since 90's but these are great! They actually do keep feet nice and warm... I have no idea why I had not finished these ages ago (cannot remember when I had actually started knitting these either) as once I got knitting them they were very fast to finish.

Pattern: none/omasta päästä
Yarn: Estonian wool / Viron villa
Needles: 4mm dpns.
Sain säärystimet valmiiksi. Oikein yllätyin kuinka mukavat nämä ovat päällä. Lämmittävät suloisesti sääriä (mikä on hyvinkin tarpeen tuolla loskassa vaunuja lykkiessä). Minkäköhän takia nämäkin oli jääneet kesken? Ei siis niin mitään muistíkuvaa edes milloin olen alkanut neuloa näitä. No joka tapauksessa valmista tuli todella nopsaan heti, kun otin nämä uudemman kerran työn alle. Ja tuo helmineule/sileäneule/reikäneule kuviokin on aikas kiva.

I also found a pattern to use some of my Colinette Tagliatelli yarn. A super popular Bandana cowl. I can now understand why this pattern is so popular, it is very fast to make and the cowl really works when it is knitted to this pointy shape. I have been looking for a pattern to use Tagliatelli for some time now (it has been discontinued years ago, a buttery soft merino tape yarn that gives this really special surface when knitted up... )
As my gauge was way off - I needed to recalculate all stitch counts - but other than that no mods.

Pattern: Bandana cowl by Purl Soho
Yarn: Colinette Tagliatelli in Forest
Needles: 6mm
Neuloin sitten myös Bandana kaulurin. Tähän sain vihdoin käytettyä Colinetten Tagliatelli lankaa, joka on hienosti marinoitunutta vuosikertaa (oisko vuodelta 2005? langan valmistuskin on jo lopetettu muutama vuosi sitten). Olen jo pidemmän aikaa miettinyt mihin tätä merinovillaista nauhalankaa käyttäisi ja vihdoin löytyi malli, jossa se ehkä toimisi. Ja toimiihan tuo!

Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen ja samalla valkeni miksi tämä ohje on niin suosittu Ravelryssäkin. Kaulurin tekaisee parissa tunnissa ja kun lopputulos on hyvän mallinen, niin eihän pikaneule tästä paljoa paremmaksi voi muuttua. Tagliatelli on neulottuna ihan poppanan näköistä (tosin superpehmeää villaista sellaista). Lankaa jäi sen verran, että taidan tekaista vielä toisenkin. Mutta vasta ensi syksyksi.

4 comments:

Emma said...

Onpas jännä lanka :D

A-L said...

Emma: juu toi tagliatelli on ihan oma lukunsa villalankojen joukossa:-) Ainoa vaan että on vähän vaikea löytää malleja jotka sopisi langalle.... mitään puseroa en tästä rupeaisi vääntämään - vaikka onkin ihanan pehmoinen lanka.

Sigrun said...

This is very nice, both the legwarmers and the cowl.

A-L said...

Sigrun: thanks:-)