Sunday, 2 March 2014

last stripes - viimeiset raidat

My olympic knitting project is still in wip stage. Oh well - I had too many other things to tackle so my Peasy cardigan is missing buttons and finishing touches. It is looking promising though.

In the meanwhile I knitted yet another striped Puro sweater for my 6-yr old. This is the fifth sweater that I knit with Puro yarn. (old ones here, and here , and here )And it is likely to be the last of it's kind as I have no more Puro yarn left in my stash as I used every last bit that I could find for this last one. I had my moments of doubt when knitting this as I was determined to use all stash yarn and there were times when the colours did not look right together - but now that the sweater is finished it looks fine. A bit roomy perhaps but kids grow fast.

Pattern: none, a basic top down raglan with high collar.
Yarn: Novita Puro in various colourways including Takkatuli, Ruska, Nuotio, Kukkaketo, Luumu
Needles: 6mm & 5mm

Siitä olympialais/ravellenics projektista ei sitten tullut ajallaan valmista. Nyt Peasy neuletakki odottelee enää päättelykeijua ja nappien kiinnitystä, ja näyttää ihan lupaavalta, mutta valmishan tuo ei ole. 

Sen sijaan neuloin nuorimmalle tyttärelle uuden raitapaidan Puro-langalla kun vanha oli auttamattomasti liian pieni. Sitä ei olisi pelastanut edes hihojen pidennys. 
Niinpä kaivoin lanka-arkusta kaikki Puron jämät ja käytin ne kaikki tähän viimeiseen raitapaitaan. Viimeiseen siksi, että tuskin ostan enää Puroa lisää ja tähän meni ihan kaikki langanjämät. Sävyjä paitaan mahtu ainakin viittä erilaista ja välillä iski epäilys mahtaako ne näyttää ihan hurjilta yhdessä, mutta lopputulos on yllättävänkin harmoninen.  Värikäshän tuo on ja vähän isokin ehkä,  mutta tytär tykkää ja nämä paidat on osoittautuneet todella toimiviksi. Niitä edellisiä (1,2,3 ja 4) on pidetty aina viileiden ja kylmien kelien aikaan, kesät, talvet. Hyvin ovat palvelleet.


5 comments:

Jaana said...

On muuten tosi kauniit värit noissa Puroissa! Mieluummin pikkasen reilu kuin liian pieni:) Vauhdilla kun kasvavat kuitenkin.

A-L said...

Jaana: samaa ajattelin minäkin. Tuntuu että kun saa jotain just sopivaa aikaiseksi niin ei mene kuin hujaus ja pieneksihän ne sitten jää... Puroissa on jotain jännää - yleisesti en juuri välitä Novitan langoista niiden muovisuuden ja värien takia, mutta Puro on ollut piristävä poikkeus.

outi said...

Jaa-a, tästä tulikin mieleeni, että minullakin olisi vielä Puroa jokunen kerä. Niistä ei kyllä ihan paitaa, mutta pitäisi jotain kumminkin. Että se vihdoin loppuisi. Purossa oli kyllä puolensa; nuo värit tuossa sinunkin paidassasi ovat todella hienot!

berenike said...

Such a gorgeous jumper! That's the beauty of self-striping yarns, they go so well together!

A-L said...

Outi: juu puro oli kyllä ihan kiva lanka. pehmoinenkin vielä kaiken lisäksi, ja väritkään ei olleet ollenkaan huonot:-)

Berenike: Thanks. I agree, even the weirdo combinations end up looking good... which is nice.