Wednesday 12 June 2013

A Coat from a blanket - Takki peitosta

My son has been in dire need of a coat for some time now... I had an old small blanket that I had bought from a flea market some months (maybe a couple of years even) ago for 1.50 eur....

Koska pikkumies on tarvinnut takkia kipeästi jo pari kuukautta piti sellainen tehdä kun säät viilenivät. Onneksi olin onnistunut ostamaan kuukausia (ehkä pari vuottakin?) sitten pienen vauvan peiton puolellatoista eurolla, joka sopi tähän passelisti. Ensin vähän mietin kukallista kuosia, mutta päätin ettei se ole liian tyttömäinen... 

 And this is how it turned out.
The pattern is from Ottobre 4/2012 magazine. It has those cute little mitten pockets, which I made out of an old machine felted cardigan of mine. I also added a star applique (used the same old cardigan for that as well).

Ja tällainen siitä sitten tuli: kaava löytyy Ottobren 4/2012 lehdestä - tykästyin noihin lapas-taskuihin, jotka väsäsin vanhasta neuletakistani, jonka olin tällaista käyttöä varten huovuttanut 60asteisessa pesussa... samaisesta neuleesta aplikoin vielä tähden selkään. Vähän ruskeaa vinonauhaa huppusaumaa siistimään ja kirkkaahkon siniset resorit Marimekon aleresoripussista ja Voilá!  Ei tullut liian tyttömäinen ainakaan!



Some photos on my son wearing his new coat.  He's quite a little lad.... doesn't keep in one place for too long...
(Btw. I really should be sewing more!)

Ja muutama kuva takista pikkumiehen päälläkin, eipä tuo paikallaan pysy, mutta saa näistä nyt vähän ideaa miten tuo takki istuu kantajalleen. Pitäisi todellakin ommella enemmän! Niin kivaa se taas oli.


6 comments:

Jaana said...

Tällaisia kun näkee niin toivoo, että osaisi ommella:) Upea! Ehkä joku päivä opettelen... Ihanaa kun olet yhdistellyt eri materiaaleja!

A-L said...

Kiitos Jaana! kaikkea kannattaa kokeilla:-) ompeleminen ei ole mitään ydinfysiikkaa... sen oppii suht nopeasti, joten suosittelen lämpimästi!

Sigrun said...

Realy nice, good recycling.

A-L said...

Sigrun: I think so too... adn somehow I feel almost virtuous when being able to recycle something like this..

ArualMaria said...

Hieno takki!

A-L said...

ArualMaria: kiitos!