Wednesday, 10 April 2013

oh come on! - hei riittäisi jo...

It seems that the everlasting winter-mode has infected my knitting mojo as well. Outside it looks like this:
Ei tuo talvi vieläkään hellitä - ulkona näyttää tältä: (kuvat eiliseltä ja tältä aamulta) 

And even though I have nice things on my needles it's not going smoothly....

This lovely sunny yellow shawl for example:
Ja vaikka koitankin purkaa tätä kevään puuttumisen aiheuttamaa turhautumista neulomiseenkin, niin eipä silläkään suunnalla ole kovin kaksisesti mennyt viime aikoina - esimerkkinä rouhea auringonkeltainen pitsihuivi

This is how far I got on my 2nd attempt before running out of yarn.(the 1st time round I ended up almost 20cm short of the edging, so I ripped the whole lacy edging out and started again - only attached the edge with a bit different rate to save yarn... obviously not completely succesful decision... I'm so fed up with this that I'm probably  just going to take whatever yarn I have and knit the remaining lace repeat with that. Cannot be bothered with this anymore.... )

 Tällä kertaa pääsin yhden mallikerran päähän lopusta ennen kuin lanka loppui kesken. Juu ja tämä oli jo toinen yritys - ekalla kerralla reunus jäi parikymmentä senttiä vajaaksi, jolloin vedin syvään henkeä ja purin koko pirun reunuksen. Aloitin reunuksen toisella kerralla niin, että yhdistin sitä'huiviin vähän tiuhemmalla tahdilla (eli reunus on vähän lyhyempi, totesin että se ei tule haittaamaan - saan sen pingotettua kyllä sopivaksi) ja kaikki sujui hienosti tähän viimeisen mallikerran korville saakka. Sitten se lanka pahus taas loppui. (kyseessä tietysti itsekehrätty ja -värjätty silkki-villa - jota ei kertakaikkiaan ole enempää) Potuttaa jo siinä määrin että taidan neuloa huivin valmiiksi jollain ihan muulla lankakorin langalla. Haluan tämän huivin käyttöön, enkä enää jaksa sumplia tätä enempää. 

 Fortunately something is going right - It is green on my windowsill! Very promising.
Jos jotain todella rohkaisevaa ja uskoa antavaa tähän loppuun, niin ikkunalaudalla vihertää hienosti!

No comments: