Friday, 15 June 2012

Something Pretty- Nättiä

I really don't know what to call this post in Finnish. Something pretty translates into "jotain nättiä", but it sounds so wrong...

However - this is a crochet flower cushion cover I made with Milles instructions. And yes - I think it is Pretty!

Nättiä? en todella keksinyt miksi muuksi tätä postausta olisin kutsunut ,kun englanninkielinen nimi on Something Pretty - eli jotain nättiä.... Joka tapauksessa kysymys siis virkatusta tyynynpäällisestä.

Pattern: Something Pretty by Mille Makes
Yarn: Novita Tennessee in Poppy (red) , Mint and white
Crochet hook: 4mm
 

 I had a lots of fun crocheting flowers - and I'm most likely going to make  another cushion cover with smaller flowers later...  However  if you are planning to use Novita Tennessee to crochet anything  - think again! It is pure torture to crochet with this yarn. Splits like nothing else.  so do not do it!


Novitan tennessee langalla virkkaus oli todella kamalaa. Lanka halkeilee helposti ja tekee virkkaamisesta ihan hirveää... Toisaalta  - lopputulos näyttää todella hyvältä joten... mutta oikeasti: jos suunnittelet tennesseen käyttämistä virkkausprojektiin, niin kannattaa harkita vielä toisenkin kerran.... 

Back of the cushion is not shown here - But I  made it out of white linen.  With button closure. It looks real nice. I got help from Sani - thank you so much!   (did not have a users manual for my Janome sewing machine so searched via net and found Sani's very nice blog. She was very helpful as well! Thanks!)

Tyynyn takaosa on tehty valkoisesta pellavasta - ja kiitos Sanin sain napinlävetkin kunnialla ommeltua. Kiitos

Noin muuten elämä viime aikoina on ollut melko kuluttavaa. Poitsu ei nuku. Ei yhtään. Käytiin osteopaatilla, mutta en kyllä ole mitään eroa havainnut! Omassa mielessä on vain haavekuva nukkumisesta. Että jos joskus saisi vielä nukkua - kun esim. viime yönä ei ollut yhtään yli puolen tunnin unipätkää.. eli olen melko raatona. Ehkä se tästä. Tai siis toki se tästä -kyse lähinnä on että milloinkohan? (esikoinen antoi nukkua yli 2 tunnin pätkän ekaa kertaa yli 1v8kk ikäisenä  - ja se ajatus ei kyllä lohduta nyt yhtään....)

4 comments:

berenike said...

Like you said, really pretty!!! Oh yeah, some yarns are murder to crochet...

Emma said...

On kyllä varsin nätti tyyny :)

Onnea unen etsintään!

Ellimelli said...

Tuo on äitinä olemisen ikävin puoli: jatkuva univelka. Kun väsymys on pahimmillaan, ei paljoa lohduta se, että ohi se menee tuokin vaihe...

Mutta tyyny on kaunis ja kesäinen!

A-L said...

Berenike: Never ever crochet with Tennessee! It's not even funny how it splits!

Emma: Kiitos - ja hei - viime yönä poitsu nukkui yhden (1kpl) 2tunnin unipätkän! joten eiköhän se tästä. Hoen vain "tämä on vain vaihe... ohimenevä vaihe"

Ellimelli: Ja ditto. eli kyllähän sen tietää että tämä on ohimenevää. Mutta kun... ehkä se on vain tämä ikä?? eli kun ei enää ole alle 30 v äiti niin ei vaan jaksa valvoa samalla tavalla. Nimittäin esikoinen oli ihan yhtä paha (ellei vielä vaativampi) silloin 9vuotta sitten.. mutta silloin ei osannut odottaakaan mitään niin sen jotenkin jaksoi... Noh - kyllä tämä tästä taas:-)