Sunday, 8 April 2012

Another D-project / Myöhäinen D-projekti

Once again I'm a bit behind in my blogging. Here's yet another shawl for ravelry group Kahelit D-challenge. And yes - I did finish this already in February...

Taas vaihteeksi olen hiukan myöhässä kahelien aakkoshaasteen projektien kuvaamisen kanssa... eli D-kirjaimessa mennään vieläkin noin kuvien suhteen. Tosin tämäkin valmistui jo helmikuussa mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ...
Pattern: Dew drops shawl by Bex Hopkins
Yarn: teetee Kamena, black
Needles: 4mm

I have a couple of things to say about this one. First of all - the pattern is great. It is well written and gives great hints as how to modify shawl (in case you want to - I did not modify anything...)

Secondly - it looks great. It is quite big shawl and knitted in 100% fingering weight wool it is also quite warm.

Thirdly: It is not a good idea to knit lace in black. Especially during winter when there is no natural light (ok there is light but only a few hours per day. In the middle of the day - so no knitting can happen then) It is pure self-torture to knit with thin, black yarn in the dark. Don't do it! Almost drove me mad at times.... So no more black lace shawls to me! (at least I won't be knitting any after this experience.)

Did I already say I really like the finished shawl? Would probably look really great in sunny yellow or blood red as well...
Tästä olisi muutama kommentti, jotka haluan ilmaista. Ensinnäkin: Tosi kiva malli. Todella hyvin kirjoitettu ohje, jossa mukana vinkit kuinka huivia voi modifioida jne. Itse en modannut mitään tällä kertaa.
Toisekseen : Huivi näyttää mielestäni oikein hyvältä. Se on isohko ja lämmin ja muutenkin oikein passeli. Musta väri on helppo ( käy kaiken kanssa) mutta samalla mustassa tuo pitsikuvio ei näy läheskään niin hyvin, kuin muissa väreissä. Mikä tietysti olisi plussaa, kun pitsihuivin on saanut väännettyä.
Mistä pääsemme kohtaa kolme: Mitäköhän päässäni mahtoi liikkua kun päätin neuloa Pitsihuivin mustasta ohuesta villalangasta??? Oli nimittäin melkoisen ärtsy neulontakokemus kun reunapitsiin päästiin. Talvellahan tuota valoa on hyvin niukasti, joten illan pimeydessä kun tätä pääsi neulomaan niin siinä ei tuntuneet mitkään halogeenit tai ledivalot riittävän jotta olisi saanut pitsin neulonnasta miellyttävää. Eli enpä ainakaan ihan heti neulo toista pitsihuivia mustana.

(Shawl #2/ 12 shawls in 2012.)

3 comments:

Kate said...

It is beautiful, this is on my list of things to knit!

Emma said...

Juuri tuosta syystä mie en ole neulonut yhtään mustaa pitsihuivia, vaikka sellaiselle olisi jo ollut useasti käyttöä :D Upea huivi joka tapauksessa!

A-L said...

Kate: thank you:-) it would be a joy to knit in some other yarn (other than black...)

Emma: juu ei kannata tehdä mustasta! Tais siis jos on tolkuttoman kärsivällinen ja muutenkin ihan zen niin sitten musta on ihan varteenotettava vaihtoehto. Jos taas on normaalilla tai räjähtävämmällä tempperamentilla varustettu immeinen niin kannattaa valita joku muu väri:-D