Wednesday, 2 November 2011

Kitty

This is one of those days when I just keep my fingers crossed that everything and everybody is going to be alright. Two of our girls have been sick for almost two weeks and today they were finally well enough to go to daycare and pre-school. I just hope that this was the end of this virus....

I, on the other hand , am starting to notice that I'm getting closer to the end of this pregnancy. I get emotional and teary eyed for no reason at all. I hardly sleep anymore. Still over 2 months to go and I'm a wreck. Still happy to be pregnant and waiting for the new baby - but some days everything just seems to be too much for me. .. well, I knew this would happen - so no news there. Everything is fine - really.

Tämä on niitä päiviä, kun aamusta asti vain toivoo, että kaikki menisi hyvin ja mitään soittoja eskarista/koulusta/ päivähoidosta ei tulisi. Kaksi nuorinta tytärtä on nyt sairastaneet (joku ihmeen sitkeä virus) pari viikkoa on/off, - eli välillä on ollut päiviä kun jo olen luullut että nyt on kaikki hyvin ja terveinä ollaan, kunnes yöllä kuume on taas noussut yli 39 asteen ja taas on jouduttu jäämään sairastamaan seuraavaksi päiväksi kotiin. Josko virus nyt olisi selätetty. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kaikki neidit pitäisi olla terveinä. Nyt sormet ristiin ja peukut pystyyn, ettei takapakkeja enää tule.

Onneksi itse olen vielä välttynyt megavirukselta. Tosin ei voi olla huomaamatta, että raskauden viimeisesllä kolmanneksella ollaan: tunteet on kovin pinnassa ja kyynelehdin mitättömistä asioista. (viimeksi toissapäivänä kyyneleet alkoivat valua kesken visuaalisen suunnittelun dia-shown. Triggerinä ilmeisesti niinkin "järisyttävä" asia kuin kultainen leikkaus valokuvissa ja taiteessa. että silleen... )
I also have been extremely productive on the knitting front. Maybe has something to do with the fact that I can also knit during the night when I cannot sleep. Not very healthy I Know - but I rather knit than just roll in my bed not sleeping.
Pattern: Kitty by Louisa Harding
Yarn: Louisa Harding Cinnabar
Needles: 4mm & 5mm

Already finished earlier - I rather like this Louisa Harding design. Yarn is great as well. Love the look & feel of the linen in it. (and as you can see from the photos, I start to look like I had eaten a beach ball - so no more knitting garments for myself before next year! Shawls don't count - I have 3 finished ones to show you and another 4 on the needles. Yep - out of control, that's what it's about...)
Yksi näistä raskauden iloista/kiroista on yöheräily. (ja ei siinä heräämisessä mitään, jos saisi nukahdettua heräämisen jälkeen, mutta parin - kolmen tunnin valvominen/ yö kyllä rassaa) Eli neulon myös öisin. Ei niin terveellistä varmaankaan, mutta paljon vähemmän turhauttavaa, kuin pelkkä sängyssä pyöriminen, kun uni vain ei suostu tulemaan.

Tästä suoranaisena seurauksena on valtava kasa valmiita neuleita ja keskeneräisiä neuleprojekteja. En ole enää viitsinyt jarruttaa startiittia mitenkään ja ehkä hieman epäviisaasti olen mukana myös esim. Kahelien aakkoshaasteessa (aloita projekti joka alkaa A-kirjaimella lokakuussa 2011, B-kirjaimella 11/2011 jne...) Kuten kuvistakin näkee, alkaa oma muotoni muistuttaa rantapallon niellyttä, joten tämä neuletakki on viimeinen varsinainen vaate, jonka neulon ennen synnytystä. Ihan kiva neule - ei siinä mitään, napit vaan ei mene kiinni kuin yläosasta pallomahan takia.
Kitty on varmastikin suosikkini Louisa Hardingin ohjeista, palmikkokuvio on todella helppo ja nopea neuloa ja onnistuu näyttämään huomattavasti monimutkaisemmalta, mitä todellisuudessa on. Lankakin oli positiivinen yllätys (ja kerrankin hankin ohjeenmukaisen langan! ihmeiden aika ei ole ohi!) Pellava tuntuu ja näkyy ihanasti neulotussa pinnassa. Oikein mukava tuttavuus tämä Cinnabar.

Nyt aloittamaan Kahelien Marraskuun haaste - eli B-kirjaimella alkava projekti. Luonnollisesti se on minulla BSJ, eihän se nyt käy, että neulon näitä ihanuuksia vain muitten vauvoille, mutta omat lapset ovat toistaiseksi jääneet nerokkaasta Elizabeth Zimmermannin mallista paitsi...

No comments: